Styrker behandlingen av muskel- og leddplager
Gå tilbake

Styrker behandlingen av muskel- og leddplager

22. juni 2012

Brynseng Fysioterapi og Akupunktur i Østensjøveien 36 på Bryn-Helsfyr utvider tilbudet innenfor såkalt RedCord, en effektiv behandlingsform mot muskel- og skjelettplager.

Instituttet er den private delen av ManuellterapiKlinikken Brynseng. Der jobber Linda Sellersjö og Gro Ulvestad, begge utdannet i fysioterapi og akupunktur, sammen med Benedikte Linge som er på langsiktig vikariat.

Effektiv behandling med tau
De har de siste årene jobbet mye med såkalt RedCord Neurac, en populær behandlingsform som har vist seg effektiv ved de fleste muskel- og skjelettplager. Behandlingen kan tilpasses plagene og egner seg både for de med store plager og de som er veltrente. Den består av spesialutviklede øvelser i RedCord-tau, og har som mål å gjenopprette smertefrie bevegelsesmønstre og bedre funksjon.

– Behandlingen tar utgangspunkt i årsaken til problemene, ikke bare symptomene. Den er normalt smertefri og uten negative bivirkninger, sier Gro Ulvestad.

Styrket behandling og doblet kapasitet
Brynseng Fysioterapi og Akupunktur opplever for tiden stadig økende etterspørsel etter behandling i RedCord med såkalt Stimula, et datastyrt vibrasjonsapparat som henges direkte på tauene. Vibrasjonen er med på å dempe smerte og forsteke behandlingseffekten på det neuromuskulære systemet.

På bakgrunn av økt etterspørsel blant pasientene har instituttet nå utvidet sitt tilbud med et nytt Stimula-apparat.

– Vi har dermed mulighet til å ta imot dobbelt så mange pasienter til denne populære behandlingen, sier Linda Sellersjö. – Svært mange pasienter opplever en rask effekt og gode resultater av treningen. Det er derfor svært stimulerende å jobbe med denne behandlingsteknikken.

Stortrives på Bryn-Helsfyr
Instituttet het tidligere Bryn Fysikalske Institutt. Etter en utvidelse og flytting til nye lokaler i Østensjøveien 36 i 2008, delte man dette opp i Brynseng Fysioterapi og Akupunktur og ManuellterapiKlinikken Brynseng.

– Vi har holdt til på Bryn siden starten av 90-tallet og stortrives i området, sier Ulvestad. – Pasientene våre kommer fra et stort område. En del bor her, andre jobber her og flere stopper innom på vei til og fra jobb. Brynseng er et sentralt knutepunkt – og et dynamisk og spennende område å jobbe i.

Mer om instituttet på:

Web: www.brynsengfysioterapi.no

Facebook: http://www.facebook.com/pages/Brynseng-Fysioterapi-og-Akupunktur/189384487827038?ref=pb

 

 

 

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Østensjøveien36 Østensjøveien36