Storkontrakt til Nexans Norway
Gå tilbake

Storkontrakt til Nexans Norway

10. desember 2008

Nexans Norway, som har kontorer på Bryn-Helsfyr i Oslo, har fått en kontrakt med EMC B.V, et datterselskap av Saipem S.p.A., for levering av umbilical som skal installeres på det nigerianske oljefeltet Usan. Kontrakten omfatter også tilleggsutstyr og har en verdi på rundt 380 MNOK. Dette bekrefter selskapets posisjon som markedsleder på området, heter det i en pressemelding.

Forbinder brønner og Floating Production Platform
Usan-feltet ligger ca 100 km fra land, på vanndyp fra 750 til 850 meter. Påviste og sannsynlige reserver på feltet er estimert til over 500 millioner fat olje. Selve feltet er forventet å være i drift tidlig i 2012 og det vil raskt nå en produksjon på 180 000 fat per dag. Utviklingsplanen for feltet omfatter 23 produksjonsbrønner og 19 vann- og gassinjeksjonsbrønner. Brønnene er forbundet med en Floating Production Platform (FPP). Nexans’ leveranse omfatter 30 individuelle umbilical lengder som forbinder brønnene og FPP’en.

Omfattende krav til kompetanse og prosjekledelse
– Vi har gode erfaringer fra tidligere leveranser til Saipem og anser vår evne til å levere kvalitet samt sterke gjennomføringsevne som avgjørende for at Saipem nå også valgte oss for Usan, sier Divisjonsdirektør i Nexans Norway, Krister Granlie, i pressemeldingen.

– Usan-kontrakten er kompleks med omfattende krav til kompetanse og prosjektledelse. Vest-Afrika forblir et viktig geografisk område for Nexans hvor vi forventer høy aktivitet i tiden som kommer, sier han.

Produseres i Halden
Produksjonen av umbilicalene skal foregå ved Nexans Norway’s fabrikk i Halden og starter opp høsten 2009.

Nexans Norway leverte tidligere i år en lignende umbilical til EMC B.V til Akpo-feltet i samme område.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email