Store hygieneforskjeller på offentlige toaletter
Gå tilbake

Store hygieneforskjeller på offentlige toaletter

15. november 2012

Offentlige toaletter og toaletter på bensinstasjoner oppleves som mest uhygieniske, mens toaletter i sykehus og på arbeidsplassen oppleves som renere. Det viser en undersøkelse gjennomført for Tork, et varemerke av SCA med norgeskontor i Grensesvingen 9 på Bryn-Helsfyr.

Et besøk eller flere i løpet dagen på ulike toaletter er vanlig. Det være seg toalettet på arbeidsplassen, restaurant, sykehus eller bensinstasjon. Imidlertid varierer inntrykket av hygienen i disse toalettene.

Undersøkelsen er ifølge en pressemelding gjort i forbindelse med markeringen av World Toilet Day 19. november. Den er gjennomført blant 7194 respondenter i 7 land i Europa, og viser store forskjeller i opplevelsen av hygienen på toaletter i sykehus, bensinstasjoner, arbeidsplasser, restauranter, hurtigmat restauranter og offentlige toaletter type de man finner på jernbanestasjoner.

Toaletter sykehus og arbeidsplass er de reneste
Ifølge de svenske resultatene opplever 66% at sykehus toalettene er de reneste og tryggeste, eterfulgt av toalettet på arbeidsplassen med 58%. At toalettrommet på jobben hvor man tilbringer hele dagen oppleves som rent og tiltalende er viktig for trivsel og det generelle inntrykket man gir besøkende. Dårligst ut kommer offentlige toaletter med 64% og toaletter på bensinstasjoner med 43%.

Når det gjelder serveringsbransjen er svenskenec ifølge meldingen mer positive til toalettene på restauranter, 42%, enn de man finner hos hurtigmatrestauranter, 22%. For sistnevnte opplever 29% at toalettforholdene dårlige eller veldig dårlige. Andre undersøkelser har vist at gjestene mener at et skittent toalettrom reflekterer hvordan det ser ut på kjøkkenet. Derfor er dette noe å ta tak i for å sikre at gjestene kommer tilbake.

«I løpet av dagen er folk på farten og oppsøker ulike miljøer. Det er derfor viktig å ha god hygiene på toaletter i alle offentlige områder. Ikke bare for å forhindre bakteriespredning, men for å gi de besøkende en behagelig opplevelse. Tidligere undersøkelser har vist at et rent og vellduftene toalettrom er et viktig kriterium for det generelle inntrykket av stedet», sier Line Pedersen Produkt og Markedssjef for varemerket Tork, i meldingen.

Rene, tørre hender er trygge hender
Sverige viser det beste resultatet av alle landene i undersøkelsen, der hele 97% av respondentene oppgir at de alltid eller ofte har tilgang til såpe, vann og 89% til hånd tørking alternativer. Det er godt nytt for håndhygienen. «For å unngå bakteriespredning, er det vell så viktig å tørke hendene helt tørre etter en håndvask med såpe og vann. Fuktige hender øker risikoen for å spre bakterier og virus i forhold til tørre hender «, avslutter Line Pedersen

Om SCA
SCA er et globalt hygiene- og skogsdriftkonsern som utvikler og produserer personlige pleieprodukter, mykpapir, avis- og magasinpapir og heltreprodukter. Selskapet selger produktene sine i rundt 100 land. SCA har mange velkjente varemerker, blant annet de globale varemerkene Tena og Tork. I 2011 beløp salget seg til 106 milliarder svenske kroner (11,7 milliarder euro). SCA har ca. 37 000 ansatte. Mer informasjon under www.sca.com

Kilde
Undersøkelsen ble gjennomført i løpet av september / oktober 2012 av selskapet Cint på vegne av Tork, et SCA varemerke. Undersøkelsen ble gjennomført i syv land: Sverige, Russland, Frankrike, Holland, Polen, Tyskland og Storbritannia.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Grensesvingen 9 Fasade Grensesvingen 9 Fasade