Sterkt tredjekvartal for Techstep
Gå tilbake

Sterkt tredjekvartal for Techstep

8. november 2021

Børsnoterte Techstep med hovedkontor på Bryn i Oslo rapporterer om kraftig forbedret omsetning og lønnsomhet sammenliknet med i samme periode i fjor.

Techstep hjelper selskaper og organisasjoner med å dra nytte av mobilteknologi. Selskapet, som har hovedkontor i Brynsalleen 4 på Bryn har tilsammen over 350 ansatte i Norge, Sverige, Danmark og Polen – og betjener over 2,000 kunder i ulike bransjer og sektorer. En ambisjon er å være ledende innen Managed Mobility Services (MMS) i Norden og utvide seg til Europa.

Les også: «Ny toppsjef i Bryn-baserte Techstep»

“Techstep fortsatte å utvikle og transformere seg i tredje kvartal. Tallene våre beveger seg også i riktig retning og reflekterer at vi er posisjonert til å bli en ledende europeisk leverandør av Managed Mobility Services. Strategisk utvikling, oppkjøp og kontinuerlig utvikling av produkt, programvare og IP driver vår fremgang», sier Børge Astrup, administrerende direktør i Techstep i en kommentar.

Omsetningen i tredje kvartal 2021 ente på NOK 290 millioner, opp 36 % fra NOK 213 millioner i tredje kvartal 2020. Bruttoresultatet ble 109 millioner kroner, en oppgang på 52 % fra 71 millioner kroner i tredje kvartal 2020.

EBITDA justert var 17 millioner kroner mot 16 millioner kroner i tredje kvartal 2020. Gjentakende inntekter i tredje kvartal var 259 millioner kroner (annualisert), og inkluderer produktkategoriene Own Software, Advisory & Services og Hardware-as-a-Service

Selskapet signerte 8 nye MMS kontrakter i tredje kvartal, med en estimert verdi på NOK 34 millioner og ~ 5,900 administrerte enheter

«Fokus på kundereise, produkt- og salgsvekst»

Om fremtiden til Techstep, sier Børge Astrup:

«I tredje kvartal i år hadde vi årlige inntekter på NOK 259 millioner, mens siste tolv måneders bruttoresultat var NOK 485 millioner og EBITDA justert var NOK 95 millioner. Men vi er fortsatt i en tidlig fase når det gjelder å kapre det tilgjengelige markedet i Norden og Europa, og med økt vekst vil stordriftsfordeler og bedre lønnsomhet slå inn».

Da Astrup startet i Techstep var mandatet hans klart: Øk salget, akselerer Techsteps transformasjon til et programvareselskap og ekspander i Norden og Europa.

«I dag har Techstep-teamet et skarpt fokus på produktutvikling, og vi samkjører hele organisasjonen rundt kundereisen med flere nye roller fokusert på produkt, salg, markedsføring, vekst og andre gjentagende tjenester og inntektsmuligheter», sier han.

«De siste par månedene har jeg tilbrakt tid med mange flotte kollegaer, kunder og samarbeidspartnere. Tilbakemeldingen fra våre interessenter er at vi er i en unik posisjon til å hjelpe bedrifter og mennesker til å nyte neste generasjons mobile løsninger som gir betydelig verdi til kunder og sluttbrukere. Techstep forbedrer arbeidslivet til mange mennesker, og vi gjør bedrifter mer produktive, mer lønnsomme og mer bærekraftige, alt på samme tid. Det vi gjør representerer en betydelig vekstmulighet, spesielt med tanke på et tilgjengelig marked med tusenvis av bedrifter og millioner av arbeidere over hele Norden og Europa

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email