StatoilHydro velger Logica som leverandør av multifunksjonell brukerstøtte globalt
Gå tilbake

StatoilHydro velger Logica som leverandør av multifunksjonell brukerstøtte globalt

5. desember 2008

StatoilHydro velger Logica som leverandør av multifunksjonell brukerstøtte på verdensbasis, i følge en pressemelding.

StatoilHydro ASA og Bryn-Helsfyr-baserte Logica Norge AS har inngått avtale om leveranse av en multifunksjonell servicedesk. Logica skal levere brukerstøtte til StatoilHydro-medarbeidere som har spørsmål om prosesser og retningslinjer innen personal, eiendoms- og kontorforvaltning, finans, innkjøp og konsernkommunikasjon. I tillegg vil Logica levere global IT-brukerstøtte til StatoilHydros foretningsenheter døgnet rundt. Introduksjonen av en service desk med et enhetlig sett av verktøy og prosesser i en slik skala, plasserer StatoilHydro i front av utviklingen innen multifunksjonell brukerstøtte.

Logica er en global IT-tjenesteleverandør med ca. 700 medarbeidere i Norge og 40 000 på verdensbasis. Logica har levert IT-brukerstøtte til Statoil og senere StatoilHydro siden 2003.

– StatoilHydro er midt inne i en viktig internasjonaliseringsprosess. Logica har vist fleksibilitet og gjort en utmerket jobb for oss gjennom den eksisterende kontrakten. Logicas tilnærming til den nye kontrakten har overbevist oss om vilje og evne til å hjelpe oss yte tjenester i verdensklasse til våre forretningsenheter globalt, sier Rune Aase, leder for Service Delivery i StatoilHydros Global Business Services, som omfatter selskapets fellestjenester.

Logicas servicedesk-team bidrar til at StatoilHydro når sitt mål om tjenesteleveranse i verdensklasse. Logica har forpliktet seg til å levere kontinuerlig kvalitetsforbedring og kostnadsreduksjon gjennom kontraktens løpetid. Dette vil skje gjennom blant annet fokus på kompetanseforvaltning, automatisering av tjenester og utnyttelse av Logicas globale leveransemodell, med Stavanger og Bridgend, Wales, som primære leveranselokasjoner.

– StatoilHydro har meget høye ambisjoner for sine fellestjenester, med et klart mål om tjenesteleveranse i verdensklasse. Vi er veldig fornøyd med at vi får fortsette reisen som begynte for fem år siden, med videreutvikling av et konsept som vil bidra til at StatoilHydro når sine internasjonale vekstambisjoner, sier Tor Malmo, administrerende direktør i Logica Norge, i pressemeldingen.

Avtalen trer i kraft i andre kvartal 2009. Den har varighet på 5 år med opsjon på forlengelse i inntil tre år og gir arbeid til over 100 Logica-medarbeidere.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email