Starter boligsalget i Grønvollkvartalet på Helsfyr
Gå tilbake

Starter boligsalget i Grønvollkvartalet på Helsfyr

28. oktober 2022

Sentralt på Helsfyr, med Fyrstikktorget som nærmeste nabo, skal Nordr bygge et helt nytt kvartal med boliger, publikumsrettede næringsarealer, barnehage og grøntarealer. Nå starter boligsalget for første byggetrinn, som består av 101 enheter på mellom 44,5 og 139,5 kvm.

Utvikleren har lagt stor vekt på at prosjektet skal bidra til å styrke Helsfyrs kvaliteter som et levende og publikumsvennlig byområde. Blant annet er det gjort grundige undersøkelser og initiativ der eksisterende beboere, skolelever og andre interessenter i nærområdene har kommet med innspill og ønsker.

Boliger, butikker og grøntarealer

På tomten, der det til nå har vært eldre næringsbebyggelse, planlegges det et nytt kvartal med til sammen rundt 400 nye boliger, 2.000 kvm næringslokaler og en barnehage med fire avdelinger. Det vil etableres nye grøntarealer mellom og rundt byggene – og i en del av næringsarealene på gateplan tilrettelegges det for småbutikker og utadrettet servicevirksomhet mot en hyggelig gågate.

Prosjektet vil få BREEAM miljøsertifisering – og skal få en tydelig og litt annerledes profil med felles takterrasser der man bla. kan dyrke mat og forflytte seg på broer mellom bygg på takplan.

Les også: «Første massivtrebygg reiser seg i boligprosjektet Fyrstikkbakken ved Bryn»

Salgsstart 27. oktober

Første byggetrinn, som ble lagt ut for salg onsdag 27. oktober, består av 101 leiligheter i størrelser som passer for enhver livssituasjon. Helgen 29. og 30. oktober åpner et visningssenter i Grønvoll allé 20.

– Vi ønsker interessenter velkommen til en hyggelig boligprat i åpningstiden mellom kl. 13.00 og 15.00. Her kan man blant annet også se nærmere på standard kjøkkeninnredning, baderomsløsning og parkett,
sier Øystein Gundersen, salg og markedsansvarlig i Nordr.

Opplevelser på alle kanter

Grønvollkvartalet ligger i hjertet av Helsfyr, nær kollektivknutepunktet og omkranset av bolig- og grøntområder på blant annet Valle, Etterstad og Ensjøbyen. – Fem minutter på sykkel fører deg til Vålerenga, Kampen og Jordal i en retning, og Hasle og Lille Tøyen i en annen. Og med et av byens beste kollektivtilbud er du bare 10 minutter unna alle opplevelsene i Bjørvika og resten av Oslo sentrum, sier Gundersen.

Noen av Grønnvollkvartalets nærmeste naboer er Fyrstikkalleen skole, Grønvoll Gård, Fyrstikktorget og Grønvoll hageby. – Liker du fotball kan det være fint å vite at det er bare noen minutter å gå til Valle-feltet og Intillity Arena. Det er kort vei til fantastiske turområder langs Alnaelva – og det blir også etablert et nytt park- og grøntområde mellom Grønvoll Gård og Grønvoll hageby rett ved siden av, sier Gundersen.

Felleshage og takterrasser

Inne i selve Grønvollkvartalet blir det barnehage, nærmiljølokale og sykkelverksted. I noen av byggene planlegges det også næringslokaler på gateplan, som vil vende ut mot en hyggelig ny gågate.

– Grønvollkvartalet vil omkranse en stor felleshage, og vi utvikler et unikt utemiljø på takterrassene. Disse blir delt i soner for dyrking og trivsel. Finner du ikke din oase på eget tak kan du krysse broen mellom byggene og fortsette turen på det neste, sier Gundersen.

Illustrasjoner: 3D Estate

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email