Stafettpinnen gis videre i Lindbak Retail Systems | Stafettpinnen gis videre i Lindbak Retail Systems
Gå tilbake

Stafettpinnen gis videre i Lindbak Retail Systems

21. desember 2009

Lindbak Retail Systems, som har hovedkontor i Nils Hansens vei 2 på Bryn-Helsfyr i Oslo, søker i disse dager en arvtaker etter administrerende direktør Inge Eilertsen, som gjennom de siste 13 årene har posisjonert selskapet i markedet for butikkdata. Eilertsen nærmer seg 67 år og går av med pensjon i 2010.

Inge Eilertsen har i følge en pressemeling hatt en viktig rolle i Lindbak Retail Systems. Selskapet har de siste årene rettet blikket mot hele Norden, og har i dag kunder og installasjoner i ti land, i 3000 butikker på et hundretalls kjedekjedekontor. Utviklingen av løsninger for kjede- og butikkdrift har, og vil fortsatt være bedriftens kjernevirksomhet.

– Standardsystemer som enkelt tilpasses våre kunders forretningsprosesser og spesifikke behov, har vært en vinnende oppskrift, sier Eilertsen i meldingen. – Alle kunder og våre medarbeidere bidrar hele tiden til utvikling av løsningene, og alle får derfor nytte av hverandres krav og innspill.

– Med vår nye generasjon av sentriske løsninger, har bedriften på plass en moderne plattform som effektivt kan videreutvikles og samspille med andre løsninger og derved gi oss konkurransekraft fremover, sier Eiletrsen, som har følgende å si om sin egen tilbaketrekking: – Jeg blir pensjonist i 2010, og ser frem til å tilbringe mer tid med familien, men skapertrangen vil sikkert føre til noe forretningsmessig aktivitet. Min arvtaker tar over et spennende selskap med både muligheter og utfordringer, slik en sunn bedrift skal ha, sier Eilertsen.

Visindi, som har oppdraget med å rekruttere arvtakeren, kan fortelle at det så langt vært veldig stor interesse for stillingen.

– Det er mange som vurderer selskapet som attraktivt, ikke minst fordi selskapet er veldrevet og lederskiftet er udramatisk. Det er ikke så ofte vi opplever at toppledere i IT-bransjen står løpet ut til pensjonsalder slik Eilertsen har gjort, sier Patrick Gjønnes i Visindi i meldingen.

50 år er gått siden Agnar Lindbak i 1958 etablerte det som i dag er LindbakGruppen. I dag er det sønnene Tore og Morten Lindbak som er hovedaksjonærene. At brødrene i dag eier en virksomhet som ligger helt i teten på butikksystemer har sin bakgrunn i farens fremsynthet. Tidlig på 60-tallet solgte Agnar Lindbak sine første hullbåndmaskiner til Forbrukersamvirket. Denne kunden står fortsatt på kundelisten, noe som er symptomatisk for Lindbak Retail Systems langsiktighet i både kunderelasjoner og teknologiutvikling.

Om Lindbak Retail Systems AS
Lindbak Retail Systems AS er et heleid datterselskap i LindbakGruppen. Selskapet leverer komplette, integrerte styrings- og informasjonssystemer for drift og ledelse av butikker og detaljhandelskjeder, og møter det samlede behovet for kjedeledelse, regionale hovedkontor, kjedebutikker og kjedebutikker og varehus innen en rekke bransjer. Løsningene fra Lindbak er installert i 10 europeiske land, i 3000 butikker på et hundretalls kjedekjedekontor. På referanselisten står blant annet Coop i Norge og Sverige, Europris, G-Sport, Intersport, Sport 1, 7-Eleven Danmark, Nille, Bennetton, Oasis, GANT, Popin, Filippa K, Oscar Jacobson, MQ, Gina Tricot, Levis Store, m.fl. Lindbak Retail Systems har eget datterselskap i Sverige og har totalt 112 ansatte på kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Bollnäs, Stockholm og Göteborg. Selskapet med sitt datterselskap i Sverige omsatte i 2008 for 158,2 millioner kroner. Se også www.lindbakretail.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email