Snart åpner den nye T-banetrasséen mellom Brynseng og Hellerud stasjon
Gå tilbake

Snart åpner den nye T-banetrasséen mellom Brynseng og Hellerud stasjon

21. august 2023

Høyere fart og mindre støy med ny trassé og tunell. I starten av september er T-banen tilbake på sporet mellom Brynseng og Hellerud stasjon. Dermed gjenåpner trafikken på Østensjøbanen helt ut til endestasjonen Mortensrud.

– Sporveien holder tidskjemaet. Etter over tre måneder med buss for bane er vi veldig glade for å kunne åpne som lovet i starten av september. Veldig mye har gått etter planen, og det er vi godt fornøyd med, sier Thor Georg Sælid, konserndirektør for infrastruktur og prosjekter i Sporveien.

Det er et storprosjekt Sporveien har jobbet intenst med under stengeperioden for T-banen. Østensjøbaneprosjektet har bygget en helt ny trasé og en helt ny tunell for T-banen mellom Hellerud og Brynseng, som øker farten fra 30 km/t til 50 km/t på nye skinner gjennom nybygde Hellerudtunnelen.

Prosjektet skal også medføre mindre støy og bedre tilgjengelighet i nærområdet.

Les også: «Gammel T-banetrasse blir ny turvei mellom Brynseng og Hellerud stasjon»

Takker for tålmodigheten

Sælid gleder seg både på de reisendes og naboenes vegne nå som T-banen snart åpner igjen.

– Vi må si tusen takk for tålmodigheten til alle som har hatt en vanskeligere hverdag mens vi har jobbet. Det gjelder både de reisende og de som har opplevd støy. Mange naboer til T-banen, spesielt mellom Hellerud og Brynseng, får nå mindre støy i hverdagen som konsekvens av ny tunnel, støyskjerm langs flere partier og grunnarbeidene som er gjort. I tillegg har vi utført tiltak på over 50 boliger som ellers kunne kommet dårlig ut. Nå er vi bare glade for at all boring, sprengning, pigging og transport med store maskiner er unnagjort, sier han.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email