Snart er vinteren over – er du klar? Bryn-Helsfyr | Snart er vinteren over – er du klar?
Gå tilbake

Snart er vinteren over – er du klar?

19. mars 2013

Våt vei er det mest utfordrende underlaget for et sommerdekk. NAF har testet hvilke av årets dekk som gjør bilen din best mulig skodd når regnet høljer ned.

NAF, som har hovedkontor i Østensjøveien 14 på Bryn-Helsfyr, er Nordens største medlems- og forbrukerorganisasjon. Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem. Nå har de testet en rekke sommerdekk, alt med det mål for øye å gjøre ferdsel på veiene sikrere for deg og meg.

Kortest mulig bremsestrekning, god evne til å motstå vannplaning og et sidegrep som gjør at man ikke mister kontrollen over bilen i en krapp sving; det er egenskaper de fleste ser etter når de skal velge nye sommerdekk til bilen.

Derfor er dette også de viktigste disiplinene når NAF tester dekkene. Ved første øyekast ser kanskje ikke forskjellen mellom dekkene kritisk stor ut. Men det er den. Om et dekk stopper på 30 eller 37 meter før et fotgjengerfelt er faktisk viktig. Mens bilen med de gode dekkene klarer å stoppe, vil bilen med de dårlige dekkene fortsatt ha 50 km/t når den treffer fotgjengeren.

– Mange setter pris på de dekkene som er best når regnet høljer ned. Kortest mulig bremsestrekning, god evne til å unngå vannplaning og et sidegrep som gjør at du ikke mister festet i en sving, er viktig. Derfor vektlegger vi våtgrepet mest i dekktesten, sier Rune Korsvoll, redaksjonssjef i NAF-bladet Motor.

Pressemeldingen og testene kan i sin helhet leses her.

(Bilder: NAF)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
naf_sommerdekk_test_01 naf_sommerdekk_test_01 naf_sommerdekk_test_02 naf_sommerdekk_test_02 naf_sommerdekk_test_03 naf_sommerdekk_test_03