Slipper siste salgstrinn og starter byggingen av Fyrstikkbakken 14
Gå tilbake

Slipper siste salgstrinn og starter byggingen av Fyrstikkbakken 14

21. mai 2021

Etter godt salg av leiligheter i de tre første salgstrinnene, slippes nå 42 leiligheter i siste trinn i det helt unike boligprosjektet Fyrstikkbakken 14 ved Bryn i Oslo. Samtidig bekreftes byggestart sommeren 2021.

Miljøfokus og helt nye og fremtidsrettede bokonsepter og løsninger har gitt prosjektet stor oppmerksomhet i media og publikum.

Beliggenheten rett nedenfor rekreasjonsområdene ved Nordre Skøyen Hovedgård, og få minutter unna kollektivknutepunkt, skoler og andre fasiliteter i Bryn-Helsfyr-området, gjør også sitt til den gode interessen i boligmarkedet.

Med 86 av totalt 119 leiligheter solgt i de tre første trinnene, legges nå det fjerde og siste trinnet ut for salg. Dette består av 42 leiligheter i ulike størrelser på mellom 36 og 138 kvadratmeter.

Se oppdatert oversikt over ledige leiligheter her.

Samtidig bekreftes det at AF Nybygg starter byggingen i løpet av sommeren 2021 – med planlagt ferdigstillelse og innflytting høsten 2023.

– Tomten er allerede ryddet og klargjort for grunnarbeider – og vi ser frem til å sette spaden i jorden for det som skal bli landets mest ålreite nabolag. I Fyrstikkbakken 14 får beboerne store fellesarealer, miljøvennlige leiligheter bygget i «pustende» treverk og mulighet til å tilpasse leilighetene etter eget behov. Vi har til og med egne «venneleiligheter» – perfekt for de som vil bo sammen, men alene – og dele på utgiftene, sier Øyvind Svare Lorentzen, prosjektleder i AF Eiendom.

Les også: «Lanserer venneleiligheter – en smart, økonomisk og sosial boligløsning»

Fyrstikkbakken 14 AS er eid 50/50 av Birk & Co AS og AF Eiendom. Prosjektet inngår i FutureBuilt-programmet som har mål om 50 prosent reduksjon i klimagasser. Det består av totalt 163 leiligheter fordelt på 4 boligblokker med underliggende parkeringskjeller og tilhørende grøntarealer med forbindelse til nærområdet. Det ligger nær offentlige funksjoner som T-bane, tog, buss barnehager og skoler, og er FutureBuilts første kommersielle boligprosjekt i massivtre.

Beboerne vil også få glede av flere offentlige planer som vil bidra til enda bedre tilgjengelighet i nærområdet rundt boligene.

T-banetraséen mellom Brynseng og Hellerud skal omlegges, slik at strekningen forbi boligprosjektet vil gå i tunnel under bakken. Sporveien har bekreftet at de starter dette arbeidet allerede høsten 2021, slik at det nye sporet skal stå ferdig omtrent samtidig som innflytting i Fyrstikkbakken høsten 2023. På den nåværende traséen planlegges det ny gang- og sykkelvei , og det skal bli enklere å ta seg til og fra boligene til fots i ulike retninger.

– Vi turte å tenke nytt og annerledes og er utrolig glade for mottakelsen. Det er tydelig at kombinasjonen av et nytt og fremtidsrettet boligkonsept, høye miljøambisjoner og nærhet til både Oslo sentrum, friområder og alle typer grønn transport treffer mange boligkjøpere, sier Gro Gustavson, markedssjef I Fyrstikkbakken 14.

Illustrasjonsbilder: 3D estate

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email