Slik rigger Nordens fremste ekspert på mobilt arbeid seg for en ny normal
Gå tilbake

Slik rigger Nordens fremste ekspert på mobilt arbeid seg for en ny normal

27. juli 2021

Techstep med hovedkontor på Bryn i Oslo er Nordens kanskje fremste forkjemper for løsninger som setter de ansatte i stand til å «gjøre jobben der de er». Hvordan har de ansatte taklet arbeidsdagen under pandemien – og hvilke lærdommer tar selskapet med fremover?


Mange av oss har hatt en lang og lærerik periode på hjemmekontor. Et stort og viktig tema i de fleste bedrifter er nå løsningene etterhvert som flere vender tilbake til kontoret – helt eller delvis.

For å finne ut hvordan selskapet kan ta det beste av lærdommene med seg videre i sin nye hverdag, gjorde Techstep en spørreundersøkelse blant sine ansatte. I tillegg til å si noe om hvordan de har taklet arbeidsdagen og -oppgavene under pandemien, viser den hva som står på ønskelisten fremover.

– Jeg vil først si at alle har hatt en veldig sporty «can do»-innstilling gjennom hele pandemien. Vi ser at over 85 prosent sier de har klart å utføre arbeidsoppgavene sine «svært godt», og en enda litt høyere andel sier det samme om hvordan teknologien fungerte gjennom pandemien. Samtidig sier tre av fire at de føler seg svært godt eller godt fulgt opp av sin nærmeste leder. Dette viser meg at vi sammen har taklet en utfordrende situasjon på en god måte, sier Inge Paulsen, leder for Techstep Norge i Brynsalleen 4.

Ønsker en hybrid løsning

Internundersøkelsen viser også at selv om heller ikke hjemmekontor er fritt for utfordringer, er folk veldig innstilt på en blandingsmodell: Mer enn tre av fire ønsker å jobbe i en hybrid løsning, mens én av seks kan tenke seg å fortsette fast på hjemmekontor. Knapt 7 prosent av de Techstep-ansatte vil tilbake til kontoret på heltid.

Foto: Marit Wikheim Sverdrup, Bjørn Øyvind Haugen og Anna Persson i Techstep.

– Stort sett har det vært smertefritt å jobbe hjemmefra, siden vi allerede hadde systemer og denslags som var tilrettelagt for en mobil hverdag – hvis man nå kan kalle det å sitte hjemme for mobilt. Hva teamet mitt angår, er de fleste basert i Oslo mens noen sitter andre steder. Min opplevelse er at møtene har fungert bedre når alle sitter remote enn de gjør hvis 90 % er i et møterom i Oslo og 10 % sitter online, sier Anna Persson, som er Head of Information & Technology i Techstep.

– Balansen mellom jobb og privatliv har for meg blitt mye bedre. Når vi har hatt virtuell kaffe med teamet to ganger i uken, passer jeg på å ta det mens jeg lufte hunden, og det gir en god start på dagen. Likevel, det som har vært vanskeligst er å kjenne tilhørighet til resten av selskapet, når man ikke har møttes naturlig i gangene eller ved kaffemaskinen, sier hun.

Selskapets Key Account Manager, Jørgen Fremstad, er en av dem som har satt stor pris på å kunne jobbe hvor som helst. Et sentralt produkt for Techstep er FLOW, som gir bedrifter og arbeidsgivere en enkel måte å håndtere oppgaver som drift, mobil kostnadskontroll og sikkerhet. Han tror derfor det har vært nyttig for organisasjonen å «ta sin egen medisin» gjennom dette siste året:

– Interaksjon med kollegene er naturligvis viktig, men jeg synes dette siste året har vist at det er mulig å få det til uten at vi nødvendigvis må sitte i samme rom hele tiden. Når man tenker på at Techstep lever blant annet for å kunne levere nettopp de verktøyene, løsningene og tjenestene som gjør at alle ansatte kan utføre jobben der de er, er det bare naturlig at vi som er ansatt her må kunne gjøre det samme, sier han.

Foto: Martin Bjørnholdt

Martin Bjørnholdt, som er Manager for selskapets Implementation & Operations-team, er helt enig med sin kollega, Jørgen:

– Vi har tilpasset oss den nye hverdagen veldig bra, og jeg opplever at vi har styrket samarbeidet internt på veldig mange måter. For min del har produktiviteten nytt godt av fleksibilitet og redusert reisetid, sier Martin.

Nå er det bare et spørsmål om å få alle løsningene til å spille på lag i en fleksibel hverdag, og det arbeidet mener Techstep Norge-sjefen er godt på vei.

– Når pandemien snart er slutt, blir det ikke aktuelt å «gå tilbake til sånn ting var før». Vi må finne løsninger som gjør det mulig å videreføre så mange som mulig av fordelene med begge ytterpunktene samtidig som folk klarer å jobbe godt sammen, sier Paulsen.

 

Kilde: Artikkelen og personbildene er hentet fra Techstep.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email