Skumle barn må også synes! Bryn-Helsfyr | Skumle barn må også synes!
Gå tilbake

Skumle barn må også synes!

31. oktober 2016

I kveld kommer små og store mørkkledde monstre til å gå fra hus til hus under Halloween. Men mørke kostymer gjør barna ekstra vanskelig å få øye på.

I dag er det Halloween og mange tusen barn skal gå fra hus til hus på godtejakt i kveld. En refleks kan utgjøre hele forskjellen på om en bilfører ser dem eller ikke. NAF oppfordrer de voksne til å ta ansvar for at barna kommer seg trafikksikkert frem i høstmørket.

– Det er fort gjort å glemme refleksen når man skal ut, men refleks er livsviktig. Selv om refleks gjør det mindre skummelt å gå i høstmørket, blir ikke barna mindre skumle. Det er også en god idé at Halloween-barna har med seg lykter når de går, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

NAF, som har hovedkontor i Østensjøveien 14 på Bryn-Helsfyr, minner om at det er like viktig med refleks der det er gatelys. Flere tror at gatelysene gjør at man er synlig, men faktum er at de fleste påkjørsler av gående skjer i byer med gatebelysning.

– Mange barn blir nok litt ekstra gira der de går for å jakte på godteri. Da er det viktig at vi voksne tar kontroll over situasjonen – og at de også husker refleks, sier Sagedal.

(Bilder rgbstock.com)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email