Skal utvikle Bryn til et grønnere, varmere og mer skapende sted
Gå tilbake

Skal utvikle Bryn til et grønnere, varmere og mer skapende sted

20. april 2021

Som et av Oslos mest tilgjengelige kollektivknutepunkt, og omgitt av grønne tur- og rekreasjonsområder, har Bryn de beste forutsetninger for å utvikles til en ny og spennende bydel med boliger, handel, kultur og næring. Her er visjonen for utviklingen av Nye Bryn.

Grunneierne Pecunia, Entra, JM, Bryn Eiendom og Cema, som alle har utviklingsprosjekter tett på kollektivknutepunktet på Bryn, har gått sammen i «Grunneiersamarbeidet på Bryn». Samarbeidet skal sikre en helhetlig utvikling av området utfra en felles visjon om et grønnere, varmere og mer skapende sted.

Denne videoen forklarer tankene som ligger til grunn for den spennende utviklingen.
«Her på Bryn finner du unike kvaliteter og muligheter for utvikling av Oslo. Akkurat slik vi drømmer om. Oslo kommune har en visjon om at byen skal bli grønnere, varmere og mer skapende med plass til alle. Vi tar dette på alvor og har gjort byens visjon til vår visjon», skriver samarbeidet på de nye nettsidene for«Nye Bryn».

Les også: «Lanserer venneleiligheter på Bryn – en smart, økonomisk og sosial boligøsning»

Illustrasjonsbilde, Nye Bryn

– Kommunikasjon og grønn mobilitet driver byutviklingen, men på Bryn har vi enda mer enn det, sier Tom Bratlie i grunneiersamarbeidet.

Han sikter blant annet til harmonien mellom det grønne tureldoradoet i nærområdet og det nye, urbane Bryn sentrum som snart vokser frem. Et solid fundament som inspirerer mange offentlige og private byutviklere.

– Du blir fort begeistret over det flotte turområdet langs Alnaelva og ned mot Svartdalen. Det egner seg like godt for en tur til fots eller sykkel som til trening, picnic eller bare en hvil i gresset, sier Bratlie.

Visjon for Nye Bryn

I 2019 gjennomførte Entra, JM, Bryn eiendom, Pecunia og Cema en felles visjonsprosess under ledelse av Rodeo arkitekter.

I forkant var det gjennomført et parallelloppdrag med tre anerkjente arkitektkontorer som utforsket utviklingsmulighetene og skapte en idébank for den videre utviklingen av Bryn.

Les også: Føler vi er i Oslo sentrum: «K2 på Bryn matcher kompetansen med næringslivets behov»

Utfra dette løftet man blikket og drøftet hvordan grunneierne best kan jobbe for å fremme en ny, levende bydel. Resultatet ble en samlende visjon for Bryn som skal gi god forutsigbarhet og felles forståelse for de ulike grunneiernes videre utviklingsarbeid. En ledestjerne for helhetlig utvikling av Bryn – og en handlingsplan for å komme dit.

Illustrasjonsbilde, Nye Bryn

Visjonen handler om å skape et grønnere, varmere og mer skapende Bryn. Å bygge en grønn og moderne bydel hvor boliger, næringsområder, handel, servering og kultur skaper liv og energi. Hvor alt som skjer mellom bygg er like viktig som det som skjer inne i dem.

Lokalt handler visjonen om å:

  • dyrke og supplere de grønne kvalitetene som finnes
  • legge til rette for livet mellom husene
  • etablere gode rammer for mellommenneskelige relasjoner
  • dyrke og supplere de kreative krefter som finnes
  • utvikle Bryn som en smart bydel hvor det er lett å leve og virke miljøvennlig

Tar godt vare på de som er her

Utviklingen vil ta tid og foregå trinnvis. Oppfølging av leietakere i det mest sentrale utviklingsområdet på Bryn gjøres av eiendomsforvalteren Saja Eiendom på vegne av Entra. Selv om Bryn vil bli et ganske annerledes sted i fremtiden, er de svært opptatt av å ivareta nåværende leietakerne på beste måte hele veien.

– Vi har en god dialog med alle leietakere, og skal naturligvis sørge for at dette er og blir et godt sted å jobbe og drive virksomhet, sier daglig leder Lars Olas Jahre i Saja.

Han forteller at det kommer en del spørsmål om hva som skal skje fremover, og han beroliger alle som i dag har sitt arbeid på Bryn. De skal bli tatt godt vare på.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email