Skal du på tur med kjæledyr i sommer?
Gå tilbake

Skal du på tur med kjæledyr i sommer?

9. juni 2016

Da må du huske på at det har kommet nye regler for kjæledyr på reise og at noen av de nå må ha eget pass.

1. juni 2016 kom det nye regler for å reise med kjæledyr. De viktigste endringene er at det blir tillatt å ha med seg fugler, kaniner og gnager på reise. Det kommer også nye pass til hund, katt og ilder, men du trenger ikke å bytte ut dyrets gamle pass dersom dette er utstedt før 1. juni 2016.

Det er Mattilsynet, som i Oslo har hovedkontor i Brynsengfaret 6 B på Bryn-Helsfyr, som opplyser om dette på sine hjemmesider.

Du får ikke lenger unntak fra kravet om ID-merking og pass for katter og ildere som reiser mellom Sverige og Norge, så husk å få ordnet med dette før du drar.

Husk at reglene kun gjelder for å ta med seg kjæledyr inn til Norge. Når du drar ut av Norge må du sjekke hvilke regler som gjelder i landet du skal besøke. Det finner du på nettsidene til veterinærmyndighetene i landet du skal til.

Før du pakker kofferten og drar på tur er det viktig at du setter deg inn i kravene. Hvis dyret ditt mangler vaksiner eller dokumentasjon kan du risikere å måtte betale for et svært kostbart karanteneopphold.

Mattilsynet har en egen veileder for deg som skal reise med hunder, katter eller ildere.

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email