Skal du kjøre bil i påsken?
Gå tilbake

Skal du kjøre bil i påsken?

7. april 2017

NAF minner om at når bilen er full av påskebagasje i både bagasjerom og takboks, blir den tyngre og får et helt annet tyngdepunkt.

– Planlegg og pakk bilen skikkelig før du drar. Underveis må du være bevisst på å avpasse farten fordi bilen er tyngre, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF (bildet).

NAF, som har hovedkontor i Østensjøveien 14 på Bryn-Helsfyr, tok med en bil pakket med påskebagasje på glattkjøringsbanen. Der testet de hvor forskjellig en bil med og uten last oppfører seg. Bilen ble kjørt i 80 kilometer i timen i samme sving og på samme føre, med og uten last.

– Filmen viser at selv med en forsvarlig pakket bil er det stor forskjell på bilens egenskaper på veien, sier Engebretsen.

NAF minner også om at det fortsatt er full vinter mange steder i fjellet selv om våren flørter i lavlandet, og da er det viktig å la vinterdekkene være på bilen til man er hjemme igjen.

Planlegger du en tur til fjells er det flere ting du kan gjøre for å unngå biltrøbbel. Blir det en drømmepåske så blir det garantert kaldt om natten, og da er det viktig at bilen og ikke minst bilbatteriet er klar for det. NAF har laget 10 bilvettregler for å hjelpe folk med påsketuren.

– Hvis du følger de ti bilvettreglene til NAF, er sannsynligheten for å få problemer med bilen mye mindre. De er basert på NAFs årelange erfaring med å hjelpe bilturister i påskeferien, avslutter Jan Ivar Engebretsen.

Bilder/video: NAF

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
naf_medoguten_last naf_medoguten_last naf_høstvær_2 naf_høstvær_2