Sikrere feriekjøring med fornøyde barn
Gå tilbake

Sikrere feriekjøring med fornøyde barn

29. juni 2012

– Dersom du forbereder bilturen slik at barna maser mindre, gjør du også turen sikrere. Bilferien må også være på barnas premisser. Det sier kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal i NAF, som har hovedkontor i Østensjøveien 14 på Bryn-Helsfyr.

Dette fremgår av en pressemelding fra organisasjonen i anledning sommerferietiden:

Bilen skal gjøres ferieklar, bagasjen skal pakkes og stues, men hvem tar jobben med å tilrettelegge for barna? – For å unngå for mye stress og misforståelser før familien skal ut på tur, kan det være lurt å fordele oppgavene på forhånd. En viktig oppgave er å tilrettelegge for fornøyde barn og dermed en bedre og sikrere biltur for alle, understreker kommunikasjonssjef i NAF, Inger Elisabeth Sagedal.

Det er to ting du må tenke på når det gjelder barna: De skal være sikret godt nok og de skal trives på turen.

Bildet: Kommunikasjonssjef i NAF, Inger Elisabeth Sagedal (Foto: NAF)

Bakovervendt så lenge som mulig
Barna må sitte i barnestoler som er tilpasset størrelse og vekt fram til det er over 150 cm. NAF anbefaler at barna sitter bakovervendt så lenge som praktisk mulig da dette reduserer skaden betraktelig ved en eventuell kollisjon.

Underholdning er viktig
Underholdning i bilen i form av lyd og bilde kan bidra til å øke barns tålmodighet. Musikk, lydbøker og DVD-er gir god avkopling og skaper ofte god stemning. Husk å feste disse tunge gjenstandene godt. Ved en kollisjon blir nemlig vekten mangedoblet i trykket og kan være dødelig.

Nytt i sommer er en bilbingo-app fra Barnas NAF. Den lastes ned gratis fra App Store og Google Play. Bilbingoen kan barna spille på både smarttelefoner og nettbrett og den gir barna god trafikklæring på en morsom og engasjerende måte.

Fremfor alt skal bilferien være en god opplevelse, også for barna. Prat om hyggelige ting, syng noen sanger sammen, eller ha konkurranse om hvem som kan telle flest biler i hver sine farger. Foreldrene er forbilder, også i bilen, og stress og krangel mellom mor og far i forsetet påvirker også barna. Fortell barna hvor langt dere planlegger å kjøre mellom hver stopp, og legg inn rom for justeringer. – Og ta hyppige pauser. Det trenger sjåføren og det gir fornøyde barn, avslutter Inger Elisabeth Sagedal i NAF.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email