Sikker minnepinne til Norge
Gå tilbake

Sikker minnepinne til Norge

13. november 2008

Usikrede minnepinner på avveie er som en åpen godtebutikk for industrispioner og andre kriminelle på jakt etter sensitiv informasjon, heter det i en pressemelding fra Bryn-Helsfyr-selskapet Bedriftssystemer AS. Selskapet, som har spesialisert seg på informasjonssikring, arbeider for at uvedkommende ikke skal få tak i bedriftshemmelighetene dine. Selskapet leverer verdens sikreste minnepinner i Norge og Sverige, og garanterer brukeren optimal datasikkerhet.

Nylig inngikk Bedriftssystemer en avtale med IronKey Inc. i USA, som har utviklet sikre minnepinner. Avtalen utnevner Bedriftssystemer til Elite Reseller for Norge og Sverige. Det innebærer at Bedriftssystemer i tillegg til å selge IronKey minnepinner også er sertifisert for å selge og støtte IronKeys online administrasjon av minnepinnene, som er verdens mest robuste og garanterer brukeren optimal datasikkerhet.

– Dette er vi veldig stolte over, for vi ser et stort behov for at arbeidsplasser i det private og offentlige virkelig tar bedre vare på bedriftsinformasjonen. Dette gjelder både sensitive opplysninger om selskapets drift eller personopplysninger om kunder eller ansatte, sier Jan Erik Njå, administrerende direktør i Bedriftssystemer, i pressemeldingen.

Selskapet er i følge pressemeldingen ledende i Norge innen sikring av forretningskritisk informasjon til privat og offentlig sektor. Bedriftssystemer har lang kompetanse innen ledende produkter og har mange store kunder i det private og offentlige markedet.

USB-sticks inntok for få år siden arbeidslivet med storm. Plutselig kunne ansatte bære med seg en liten og lett minnepinne med all nødvendig informasjon på møter og reiser, i stedet for PC og bunker med saksdokumenter. Men, gjenglemte minnepinner i lånte PC`er på konferansesentere og USB-sticks som faller ut av stresskofferten på parkeringsplasser har gjennom flere historier i både norsk og utenlandsk media vist seg å inneholde svært sensitiv informasjon, som personopplysninger, brukernavn, passord og liknende.

Krypterer alt innhold
IronKey minnepinner er konstruert med tanke på både datasikkerhet, hastighet og fysisk sikkerhet. Dette gjør minnepinnene til de raskeste, mest robuste og sikreste produktene på markedet. IronKey beskytter mot at uvedkommende får tilgang til lagrede data ved hjelp av passord i tillegg til at alle data er hardware kryptert i henhold AES CBC standard.

– Når du kobler IronKey til en PC må du taste inn passordet ditt for å få tilgang til innholdet du har lagret. Men, taster du passordet feil flere ganger slettes alt innholdet på minnepinnen. Forsøker uvedkommende å åpne metallet rundt minnepinnen for å få ut informasjonen på den måten, destruerer enheten seg selv, forteller produktsjef i Bedriftssystemer, Roger Valderhaug.

IronKey inneholder en rekke sikkerhetsapplikasjoner, blant annet en passorddatabase som lagrer brukernavn og passord i kryptert format på minnepinnen med automatisk gjenkjenning ved pålogging på ulike websider. IronKey koster fra 470 til 1770 kroner ekskludert moms. Minnepinnene leveres i størrelsene 1 GB, 2GB, 4GB og 8GB og består av tre modeller: basic, personal og enterprise. – Enterprise-versjonen inneholder et online administrasjonssystem som gjør det mulig å kontrollere IronKey-enheter over hele verden. Mister du eller får frastjålet en minnepinne kan du enkelt merke denne for destruering via administrasjonsprogrammet. Neste gang minnepinnen kobles til en PC med nettilgang destrueres innholdet, sier Roger Valderhaug.

Tåler vann, slag og støt IronKey er laget i metall og grunntanken var å konstruere en minnepinne som skulle tåle de fleste fysiske utfordringer en minnepinne kan utsettes for. Den tåler vann, støv, støt og høyt trykk uten at produktet blir ødelagt. IronKey kan til og med kokes og tåler å kjøres over og tråkkes på. – IronKey Inc. utviklet også enheten med så robuste krypterings- og sikkerhetsfunksjoner at alle organisasjoner skal kunne stole på at data lagret på en IronKey er låst for alle uvedkommende. Produktet høster stor anerkjennelse i en rekke store organisasjoner verden over, blant annet i det amerikanske forsvaret, sier Roger Valderhaug.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email