Semifinaler i Carling Cup på CANAL+
Gå tilbake

Semifinaler i Carling Cup på CANAL+

9. januar 2012

Liverpool, Manchester City, Cardiff og Crystal Palace kjemper om Carling Cup-pokalen. CANAL+, med norgeskontor i Helsfyr Panorama på Bryn-Helsfyr i Oslo, viser alle kampene. 

Dette fremgår av en pressemelding fra selskapet:

For de fleste er oppmerksomheten rettet mot oppgjøret mellom Manchester City og Liverpool, men det er minst like stor grunn til å få med seg oppgjøret mellom Cardiff og Crystal Palace. En av de to Championship-klubbene skal få oppleve finale på selveste Wembley, og det er et eventyr som gjør at de begge lever godt med at de forsvant ut av FA-cupen lørdag.

FA-cupeventyret tok også slutt for Manchester City i helgen, hvilket neppe reduserer deres appetitt på en ny tur til Wembley etter at de hentet hjem FA-cuptrofeet i mai måned. Liverpool har på sin side vist fra første kamp i Carling Cup at de ønsker seg dette trofeet, så det forventes ingen B-kamp i Manchester onsdag kveld.

Crystal Palace – Cardiff, 10. januar kl. 20.55 på CANAL+ Fotball
Formmessig er det lite som skiller de to, Palace har tre seire og tre tap på sine seks siste kamper, mens Cardiff har to seire, to uavgjorte og to tap. Lagene har møtt hverandre tre ganger tidligere i ligacupen, Palace har vunnet to ganger på Selhurst Park og da de møttes i Cardiff endte det 0-0. Lagene møttes til ligakamp i november, Cardiff vant da 2-0 hjemme etter scoringer av Kenny Miller og Pete Whittingham.

Kommentator Øyvind Johannessen:
-Palace slet med sykdom i troppen i helgen, og manager Dougie Freedman måtte stille med redusert mannskap i FA-cupkampen mot Derby. Vi ble kjent med et par meget spennende unggutter i Palace da de slo ut Manchester United i forrige runde, og utgangspunktet for semifinalene mot Cardiff er at det blir jevnt. Palace må imidlertid passe seg for Pete Whittingham, den tidligere Aston Villa og England U21-spilleren har denne sesongen vært Cardiffs desiderte nøkkelspiller.

Manchester City – Liverpool, 11. januar kl. 20.40 på CANAL+ Fotball
Ingen har vunnet ligacupen like mange ganger som Liverpool, som har sju pokaler med forskjellige navn i premieskapet etter finaleseire i denne turneringen. Manchester City vant ligacupen i 1976, og tapte finalen i 1974 til tross for et soleklart favorittstempel. City har vunnet 3-0 i sine hjemmekamper i Premier League mot Liverpool i de to siste oppgjørene der, mens Liverpool var ubeseiret i fem kamper på rad i Manchester før det. Lagene har braket sammen fire ganger tidligere i ligacupen; Liverpool har vunnet to og City en av de fire foregående.

Kommentator Øyvind Johannessen:
-City skuffet i store deler av cupkampen mot Manchester United søndag, men kampen ble selvfølgelig også noe preget av at Vincent Kompany fikk rødt kort tidlig i kampen. Fraværet av Yaya Touré var også svært synlig, og han kommer også til å mangle i denne kampen ettersom han har reist til Afrikamesterskapet. Det er bare en uke siden lagene møttes til ligakamp på samme arena, en kamp City vant enkelt 3-0. Før søndagens cupexit ville jeg sagt at Liverpool nok brant sterkere for dette trofeet, men etter at både Champions League og FA-cupen er avsluttede kapitler for City er nok både behovet og ønsket om en Wembleytur blitt langt sterkere hos de lyseblå. Vi kan se fram til to uhyre interessante oppgjør de neste to ukene, det er i alle fall sikkert!

Returoppgjørene i semifinalene spilles til følgende dager og tider:
Cardiff – Crystal Palace, tirsdag 24. januar kl. 20.40 på CANAL+ Fotball
Liverpool – Manchester City, onsdag 25. januar kl. 20.40 på CANAL+ Fotball

Kilde og bilde: www.canalplus.no

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email