Se nanokonferansen direkte på nett – NÅ! Bryn-Helsfyr | Se nanokonferansen direkte på nett – NÅ!
Gå tilbake

Se nanokonferansen direkte på nett – NÅ!

18. mars 2013

I dag, mandag 18. mars arrangerer Klif og Forskningsrådet en konferanse for å belyse mulighetene og utfordringene som ligger i nanoteknologien. Følg den fulltegnede konferansen direkte fra sofaen eller kontoret mellom klokken 9.00 og 12.00!

– Nye og stadig mer avanserte materialer er en forutsetning for å nå målet om en bærekraftig framtid. Her kan nanomaterialene bli svært viktig, sier Ellen Hambro, direktør for Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif), som holder til i Strømsveien 96 på Bryn-Helsfyr.

Nanoteknologien gjør at vi kan utnytte naturens atomer og molekyler for å utvikle nye eller forbedre egenskapene til eksisterende materialer. Teknologien representerer derfor en ny generasjon teknologi som kan bidra til å gi oss kostnadseffektive løsninger på flere miljøproblemer.

Fortsatt er nanoteknologien ung, og det er et stort behov for mer forskning på mulige helse- og miljøeffekter av nanopartikler. Det antibakterielle nanosølvet brukes for eksempel mye i treningstøy for å hindre svettelukt.

Konferanse strømmes på nett(!) og representanter fra forskning, næringsliv, myndigheter og miljøorganisasjoner vil holde innlegg om sitt arbeid med nanoteknologi. Konferansen vil belyse muligheter for å løse klima- og miljøutfordringer, bruken av nanopartikler i forbrukerprodukter og mulighetene for at bruken medfører skade på helse og miljø.

Noen av foredragsholderne er Nærings- og handelsminister Trond Giske, toksikolog Johnny Kvernstuen hos Jotun, samt professorene Roger Strand (UiB), Truls Norby (UiO) og Claes-Göran Granqvist (Universitetet i Uppsala).

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her, mens programmet for nanokonferansen kan sees HER.

(Bilde: iStockphoto)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
klif_nanokonferanse klif_nanokonferanse