Scandic Helsfyr klargjort for ukrainske flyktninger
Gå tilbake

Scandic Helsfyr klargjort for ukrainske flyktninger

6. mars 2022

Utlendingsdirektoratet (UDI) har klargjort Scandic Helsfyr i Oslo til ankomst av ukrainske flyktninger.

Direktoratet har Nasjonalt ankomstsenter på Råde i Viken, der det nå er ca 700 asylsøkere – de fleste flyktninger fra Ukraina.

«Kapasiteten ved senteret er høyere, men siden det nå kommer svært mange på kort tid, tar vi midlertidig i bruk Scandic Helsfyr i tillegg. Hotellet er en del av beredskapstilbudet fra Oslo kommune, og gir en kapasitet på 1000 plasser, fordelt på 420 rom», skriver UDI i en melding.

UDI utvider løpende tilbudet ved ankomstsenteret på Råde og fikk fredag 4. mars levert 350 ekstra madrasser og 10 nye toaletter til senteret. «Selv om det er krevende for personalet å håndtere uanmeldte busser som ankommer med ca 50 i hver buss, blir alle ivaretatt på best mulig måte», skriver UDI.

Ved ankomstsenteret er det et helsesenter som ivaretar flyktningene. På Helsfyr vil det ifølge meldingen også bli hentet inn helsepersonell som kan gi et første tilbud når de kommer. Det er lokale helsemyndigheter som tar seg av dette.

UDI samarbeider med Noas, Røde kors og sivilforsvaret for å ivareta flyktningene.

«Det er viktig at flyktningene blir skjermet i den situasjonen de er i nå. Derfor tilbyr vi ikke journalister å komme inn, verken på ankomstsenteret eller på Scandic Helsfyr. Vi ber om forståelse for dette. Avtaler som allerede er etablert med enkeltpersoner, må derfor tas på utsiden av byggene«, skriver UDI.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email