Rørleggere skal redde liv
Gå tilbake

Rørleggere skal redde liv

13. februar 2017

Nystartede Sprinklerskolen skal bidra til at rørleggere får økt kunnskap om sprinkleranlegg, og med det være med på å redusere skader på liv, verdier og miljø.

Sprinklerskolen er et samarbeid mellom Brødrene Dahl, som har hovedkontor i Brynsengveien 5 på Bryn-Helsfyr, If Sikkerhetssenter og Forsikringsselskapenes Godkjenningsnevnd (FG). Målet er å bidra til at rørleggere får nødvendig kompetanse til å kunne montere ulike anlegg korrekt.

Kurset, som er praktisk lagt opp, er med på å redusere skader både på liv, verdier og miljø når branner oppstår, samtidig som det gir nye markedsmuligheter. Skolen skal også virke rekrutterende til en spennende og interessant bransje, samt motivere deltagerne til videre kurs og opplæring.

– Gjennom praktisk opplæring gjør vi rørleggerne bedre i stand til å gjøre jobben på byggeplassene, sier Anders Thømt, leder for sprinkler & brannsikkerhet hos Brødrene Dahl.

På et fulltegnet kurs i januar fikk 33 deltakere oppleve hvordan realistiske branner utvikler seg, og hvor effektivt sprinkleranlegg tar kontroll over brannen, eller slukker brannen. If Sikkerhetssenter har lokaler og anlegg som gir en helt unik mulighet til praktisk trening og demonstrasjon av hvor effektive sprinkleranleggene er.

Tilbakemeldingen fra deltakerne etter første kurs er svært god. Neste kurs er allerede fulltegnet, men det settes opp kurs løpende for å møte etterspørselen.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: Brødrene Dahl/If)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email