«Rom for tre»: Agder-bedrifter satser sterkere i Oslo og åpner nytt trevarestudio på Bryn
Gå tilbake

«Rom for tre»: Agder-bedrifter satser sterkere i Oslo og åpner nytt trevarestudio på Bryn

31. januar 2023

Bykle Vindu, Dørfabrikken Vatnestrøm og Løkkan Tre går sammen om å etablere felles utstillingslokale i Nils Hansens vei på Bryn i Oslo. Onsdag 8. februar blir det åpningsmarkering.

Duften av treverk og synet av flotte vinduer, dører, gulv og paneler slår imot oss da vi rusler inn i lokalene, der en håndverker jobber med de siste tilpasningene. De nye utstillingslokalene ligger i Nils Hansens vei 14, en av flere naboeiendommer i teglstein med industrihistorie tilbake fra 1800-tallet. Rehabilitering, oppussing og bygging av produktutstillinger har pågått for fullt over årsskiftet. Og det er klart for offisiell åpning med kunder, samarbeidspartnere og forhandlere onsdag 8. februar.

Les også: «Kortreist teglstein til utbyggingen av Oslo»

Det var Bykle Vindu som tok initiativ til samarbeidet. Bedriften har spesialisert seg på vinduer med kittfals, og har mange prestisjeprosjekter på referanselista. Ikke minst gamle, verneverdige bygg som må eller ønskes rehabilitert og tilbakeført så nær sin opprinnelige utførelse som mulig.

«Oslo er vårt største marked»

Noen eksempler fra Oslo er Villa Inkognito ved det nye hotellet Sommero på Solli Plass, Folketeateret, Foss videregående skole, Uranienborg skole og Rosenhof skole. Ved sistnevnte har Bykle Vindu nylig levert 280 spesialproduserte vinduer med mange antikvariske detaljer – og dette representerer bedriftens største ordre i verdi til nå. Samarbeidspartner Dørfabrikken Vatnestrøm leverer kopi av 2 store dørfelt til det samme prosjektet, der Bjerklind Bygg AS er entreprenør og byggherre er Oslo kommune.

«Vi hadde fra før utstilling hos en forhandler i Oslo, men ønsket å være mer uavhengige. Oslo er vårt største marked, og vi jobber aktivt for å styrke vår posisjon. Vi tenkte videre at vi ønsket å få med flere fra trevarebransjen i Agder, for å stå sterkere samlet. Så vi er godt fornøyde med at Vatnestrøm og Løkkan ønsket initiativet velkommen», sier salgs- og markedssjef Ingvild Hovden (bildet) i Bykle Vindu.

Hovde gjorde noen søk på Finn – og fikk raskt opp Nils Hansens vei 14. «Det gamle, rustikke bygget ved Alnaelva er en perfekt ramme for å vise frem produkter som våre. Og for alle som skal besøke studioet vårt er det en stor fordel at Bryn har byens kanskje beste tilgjengelighet med bil og kollektivt, og at det er rikelig med parkeringsplasser utenfor. Vi har også registrert at det er mange bransjeaktører og mulige kunder og samarbeidspartnere i Bryn-Helsfyr-området, sier hun.

Les også: «Leier 7050 kvm og etablerer nytt proffsenter på Bryn»

«Rom for tre» – men plass for fire

Og selv om showrommet har fått navnet «Rom for tre», hevder de tre aktørene at det kan være plass til en fjerde aktør. «Navnet henviser til trevarer og ikke tallet 3. Dette kan vel tolkes som en invitasjon til interesserte aktører, og vi er i dialog med en aktuell interessent akkurat nå, forteller Hovden.

Vidar Haugland er salgssjef og medeier i Dørfabrikken Vatnestrøm. De har siden 1948 produsert kvalitetsdører etter kundens ønsker, og med øye for detaljer. Ofte er det snakk om å kopiere originale dører, og også branndører blir produsert på Vatnestrøm. «Oslo er et viktig marked også for oss, og vi har et langt og godt samarbeid med Bykle Vindu bak oss. Vi leverer begge mye til bygårder og andre bygninger med vernerestriksjoner, og med denne satsningen er målet at vi skal stå enda sterkere i Oslo», sier han.

Løkkan Tre er representert ved daglig leder og medeier Edna Marie Birkeland, som er svært entusiastisk til etableringen. Løkkan leverer skreddersydde gulv i eik og ask, listverk, spiler og egendesignet panel. Til trevareindustrien og entreprnører leverer de også limtreplater og limtreemner. «Etter Covid og mindre reiseaktivitet, var vi i ferd med å miste litt fotfestet i Oslo. Så dette initiativet var svært kjærkomment for oss, og vi ser fram til å bygge oss opp sammen med to andre solide aktører fra Agder.»

I første omgang blir «Rom for tre» åpent etter avtale, men på litt lenger sikt er planen å ha noen faste åpningsdager. Her kan både proffkunder og privatkunder få rådgivning og hjelp til å finne riktige produkter til sitt prosjekt.

«I Oslo har store deler av bygningsmassen ulike former for vernerestriksjoner. Det kan virke som om det nå er større kamp blant entreprenører om jobber, og vår oppfatning er at vi nå får forespørsler fra flere entreprenører som fra før kanskje ikke har så god kjennskap til antikvariske krav og Byantikvaren sin momentliste for gode vinduskopier. Her ønsker vi å bidra med vår erfaring og kompetanse»,
sier Ingvild Hovden.

Bykle Vindu har fått tilskudd fra Innovasjon Norge til utviklings- og samhandlingsprosjekt, og dette har bidratt til at planene kunne realiseres.


Bilde av tre personer: Bykle Vindu, Dørfabrikken Vatnestrøm og Løkkan Tre, her ved hhv Ingvild Hovden, Vidar Haugland og Edna Marie Birkeland, åpner felles studio i Nils Hansens vei på Bryn (Foto: Ingvild Hovden)

Øvrige bilder: Foto: Stig Jensen/Bryn-Helsfyr-samarbeidet)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email