Rigget for vekst og videreutvikling: Solid start på året for Helsfyr-baserte Goodtech
Gå tilbake

Rigget for vekst og videreutvikling: Solid start på året for Helsfyr-baserte Goodtech

5. mai 2023

Teknologiselskapet Goodtech med hovedkontor i Helsfyr Atrium i Oslo starter året med det beste kvartalsresultatet på over 10 år.

Ifølge en pressemelding fra selskapet endte omsetningen i første kvartal 2023 på 174,6 MNOK, som er 32 prosent høyere enn i samme kvartal i fjor. EBITDA ble på 14,8 MNOK, opp hele 56 prosent.

Les også: «Flere storavtaler til Bryn-baserte Techstep»

Goodtech har de siste  to årene vært gjennom en større strategisk re-posisjonering og solgte gjennom fjoråret tre forretningsområder med tilhørende omsetning ut av konsernet. Selskapet er nå restrukturert og rigget for vekst innen sin definerte kjerne og har i samme periode styrket kompetanse og egen effektivitet innen automatisering, robotisering, elektrifisering og digitalisering. Konsernet er nå godt posisjonert for arbeidet med å effektivisere nordisk produksjonsindustri.

Gjennom perioden med omstrukturering, har Goodtech også jobbet aktivt i markedet, utviklet ettermarkedsorganisasjon, gjort grep rundt egen forretningsmodell og tatt posisjon i de fremvoksende næringene i Norden. I dag har konsernet fotfeste innenfor områder som batteri, offshore vind, sjeldne jordarter, CCS og hydrogen, og vokser samtidig videre i sine eksisterende kjernemarkeder.

Les også: «Brødrene Dahl åpnet nytt showroom på Bryn»

Den svenske forretningsvirksomheten har bygget opp en solid ordrereserve etter pandemien. I kvartalet rapporterer Goodtech 247% vekst i ordrereserve i den svenske virksomheten mot samme kvartal i 2022, og 19% vekst i den norske ordrereserven.

Konsernet investerer i kompetanseheving og utvikling av morgendagens systemer og kode for styring og kontroll i industrien, løsninger som er ettertraktet i markedet.

«Det er utrolig givende å se at det harde arbeidet våre kollegaer har lagt ned de siste årene for å få Goodtech tilbake i sin egentlige form, endelig begynner å vise resultater. Vi kan vise til en god start på året, og det er et stort mulighetsrom i vår ambisjon om å gjøre nordisk industri konkurransedyktig», kommenterer konsernsjef Margrethe Hauge.

Kilde og bilde: Goodtech

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email