Revolusjonerende bioteknologi på Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

Revolusjonerende bioteknologi på Bryn-Helsfyr

31. oktober 2006

Det norske bioteknologiselskapet DiaGenic ASA håper å ha prototyper for revolusjonerende diagnosemetoder av Alzheimers sykdom og brystkreft klare før nyttår. Lykkes de i dette vil det være et enormt sprang innen sykdomsdiagnostikk – både i Norge og internasjonalt. – Vi avslutter i år første fase en fase av produktutviklingen og er nå på vei inn i en svært spennende periode med industrialisering av våre metoder, sier styreleder og IR-ansvarlig Håkon Sæterøy i DiaGenic ASA.

Selskapet, som ble etablert i 1998 og som utvikler metoder for å diagnostisere blant annet Alzheimers sykdom og brystkreft gjennom blodprøver, har vært notert på Oslo Børs siden september 2004. Den revolusjonerende diagnosemetoden og -resultatene er patent søkte og selskapet venter å ha de første prototypene klare innen utgangen av 2006. Selskapet har hatt en lang periode med forskning og går nå inn i en ny fase med økt fokus på industrialisering.

DiaGenic’s basisteknologi gjør det mulig å diagnostisere en rekke sykdommer. Selskapet har imidlertid foreløpig valgt å fokusere på brystkreft og Alzheimers sykdom. Teknologien går ut på at friske celler fungerer som "speidere" for å lokalisere kreftceller. Prinsippet er at aktivitetsnivå hos et sett av gener i blodet avslører om pasienten er i ferd med å utvikle sykdommen. I stedet for å ta prøver fra brystet, vil man kunne påvise bryst kreft ved en enkel blodprøve. Samme basisteknologi benyttes også ved selskapets diagnosemetode for Alzheimers sykdom.

DiaGenic ASA som totalt har 14 ansatte, flyttet 1. september inn i det nyrenoverte signalbygget, Grenseveien 92, på Bryn-Helsfyr. Her disponerer selskapet totalt ca 900 kvm i 12. etasje. Selskapet kom da fra kontorlokaler i samme område, men har sin opprinnelse ved FoU-miljøet ved Bioparken i Ås. – Vi valgte å flytte vår drift til Bryn-Helsfyr fordi vi ønsket en mer sentral beliggenhet for våre kontorer. Kommunikasjon og infrastruktur kombinert med et gunstig leienivå var viktige elementer for beslutningen, og området har i så måte vist seg perfekt for oss, sier Sæterøy.

Les mer på www.diagenic.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email