Rehabiliteringen av ”nye” Rica Helsfyr Hotel i mål
Gå tilbake

Rehabiliteringen av ”nye” Rica Helsfyr Hotel i mål

3. april 2008

Nylig ble siste del av omfattende rehabiliterings- og påbygningsarbeider på Rica Helsfyr Hotel fullført. Hotellet fremstår i dag som et moderne konferanse- og forretningshotell, og styrker sin posisjon som service- og hjørnestensbedrift i det stadig mer attraktive og voksende næringsområdet Bryn-Helsfyr.

Det tradisjonsrike hotellet åpnet allerede under OL i Oslo 1952, den gang som Helsfyr hotell. Før denne tid fremstod hele Bryn-Helsfyr området som ”goldt og nøgent”, med unntak av campingplassen på nordsiden av Strømsveien. Dette i skarp kontrast til dagens moderne og velutbygde næringsområde.

– I dag kommer Bryn-Helsfyr nærmere og nærmere sentrum, med stadig utbygging av området, og tilsvarende forbedring av kommunikasjonsnettet. Ikke minst bidrar utbyggingen av Bjørvika, og nærheten til Gardermoen til denne ”knutepunkt-følelsen”. Messehallen som er flyttet fra Skøyen til Lillestrøm medvirker også, sier hotelldirektør Nils Kallåk ved Rica Helsfyr Hotel.

Hotellet har alltid vært viktig for næringslivet på Bryn-Helsfyr, men forsterker den posisjonen gjennom den nye påbygningen og oppgraderingen. Arbeidene med oppgradering og utvidelse av Rica Helsfyr Hotel startet i oktober 2006, og hotellet har vært i full drift i hele prosjektperioden.

Resepsjonsområdet

Resepsjonen på Rica Helsfyr Hotel er svært romslig, med en rekke sittegrupper, inngangsparti og en hyggelig hotellbar til venstre forbi resepsjonsdiskene. Søylene midt i resepsjonen markerer skillet mellom det opprinnelige bygget og den nye delen.

– For forretningshotell generelt, er et romslig resepsjons- og lobbyområde viktig, både ved innsjekking og i pauser fra konferanser og møter. Resepsjonen er også et utmerket sted å møte kolleger og andre, enten man skal spise sammen i hotellrestauranten, eller ta en tur inn til byen, sier Kallåk.

Konferanse- og møtefasiliteter

Rica Helsfyr Hotel tilbyr hele ni ulike konferanserom, med kapasitet fra 10 til 150 personer. I tillegg er det et stort auditorium med plass til 180 personer. Samtlige møterom er tilrettelagt for funksjonshemmede.

– En av fordelene ved å bygge nytt, er god tilrettelegging av teknologisk infrastruktur og audiovisuelle hjelpemidler i kurs- og møterom, sier Kallåk.

Store lyse rom

Før totalrenoveringen var det 115 rom i hotellet, mens antallet etter utbyggingen er 207. Rommene er generelt store og lyse. Oppe i etasjene er det god utsikt, enten over store grøntarealer, Østensjøvannet, Holmenkollen eller Oslofjorden, avhengig av hvilken side av hotellet rommet ditt ligger på. – Leier du en av de to store suitene i toppetasjen, har du full panoramautsikt over hele byen, sier Kallåk.

Sentral beliggenhet

– Tidligere var det mer utbredt å dra til sentrum for rekreasjon og hygge på kveldstid i forbindelse med seminar og jobbaktiviteter. Men tempo, krav til progresjon og intensitet i slike sammenhenger er stadig økende. Derfor velger ofte gjestene å bli på hotellet for å hvile ut, oppsummere og planlegge videre etter en lang dag med møter eller kurs, sier Kallåk.

Da kan det være greit å ta seg en tur i den nye velværeavdelingen i underetasjen. Forholdene er naturligvis tilrettelagt, så du kan ta på deg slåbrok og hive håndkleet over skulderen, før du tar heisen fra rommet og rett ned i gym/sauna/relax-avdelingen.

– Skulle du likevel få anledning til å dra til Oslo sentrum etter en lang dag med konferanse eller møter, tar det kun fem minutter å kjøre til sentrum, og under ti minutter med t-banene som går hele tiden. I tillegg har hotellet romslig med parkeringsplasser – samtidig som er det kort vei til Flybussen, avslutter Kallåk.

Kontaktperson Rica Helsfyr Hotel

Ingrid Myklebostad
Telefon: 23 06 78 83
E-post: ingrid.myklebostad@rica.no

For informasjon om Bryn-Helsfyr prosjektet, vennligst kontakt

Per Kristian Lundquist
Telefon: 90 19 90 16
E-post: lundquist@sandia.no

Mer om Bryn-Helsfyr på: www.bryn-helsfyr.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email