Redder liv i Sverige
Gå tilbake

Redder liv i Sverige

24. april 2017

Norskutviklet mobil-app er finalist i svenske Medtech4Health Innovation Award 2017. (*oppdatert*)

Appen SMSLivräddar, som er utviklet og implementerte av Bryn-Helsfyr-baserte UMS i samarbeid med HLR-rådet i Sverige, er en av fem finalister blant 38 nominerte prosjekter til Medtech4Health Innovation Award 2017.

Medtech4Health Innovation Award er en nyetablert pris som retter seg mot de som arbeider med medisinsk teknologi innen helseomsorg. Prisvinnerne skal fremgangsrikt og aktivt ha deltatt i aktiviteter som har hatt stor innvirkning på helse gjennom innføring av innovativ medisinteknikk. Prisen deles ut for første gang i 2017 og er på 100.000 svenske kroner.

– Det er alltid hyggelig å konkurrere om priser. Enda mer givende er det å se det massive engasjementet blant svenske statsborgere, som frivillig laster ned denne livreddende appen, og som velger å bidra til den viktige oppgaven med å redde liv. Snart vil dette bli rullet ut i flere land rundt om i verden, sier Espen Gylvik , administrerende direktør i UMS, og legger til at det føles godt å gi et lite bidrag til noe viktig som dette.

Se video om SMSLivräddar-appen, og hør en hjerteekspert fortell historien bak den.

Oppdatert 4. mai 2017:

SMSLivräddar-appen har vunnet Medtech4Health Innovation Award 2017. I juryens begrunnelse heter bl.a. at «Appen SMS livräddare räddar liv genom att ta till vara en tidigare outnyttjad resurs i vården och underlätta för medmänniskor att hjälpa varandra. De tre miljoner svenskar som har genomgått hjärt-lungräddning är potentiella användare. Spridning av appen pågår till fler landsting samt även internationellt.»

– Det føles fantastisk å bli tildelt en innovasjonspris innen medisin og helse. Dette er en pris som fokuserer på innovative medisinske og helsemessige løsninger som gir betydelig forbedring i hvordan helsetjenester leveres. Å vinne Medtech4Health Innovation Award 2017 i partnerskap med noen av de beste hjertespesialistene fra Karolinska Institutet er fantastisk. Denne løsningen redder liv gjennom en uutnyttet ressurs, nemlig innbyggerne, som har lastet ned denne appen og frivillig bidrar til denne oppgaven, sier Espen Gylvik, administrerende direktør i UMS.

Bilder: UMS

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
ums_smslivreddder ums_smslivreddder