Prisdryss til AF Gruppen
Gå tilbake

Prisdryss til AF Gruppen

31. mars 2017

Under årets Byggegalla denne uken stakk AF Gruppen av med hele tre priser.

Årets Byggegalla ble arrangert 29. mars på Radisson BLU Plaza Hotel i Oslo og er en del av Byggedagene. AF Gruppen, som har hovedkontor i Innspurten 15 på Bryn-Helsfyr (Helsfyr Atrium), stakk av med prisene «Årets Bygg 2016», «Årets Anlegg 2016» og «Varmepumpeprisen 2017».

Sentralen ble kåret til Årets Bygg 2016 og vant frem i skarp konkurranse med en lang rekke andre ferdigstilte bygg i 2016. Juryen fremhever at dette er en pris som en gjennomføringspris hvor helheten blir tillagt stor vekt, som byggeskikk/arkitektur, kostnader, HMS og miljø, innovasjon i tillegg til samarbeidet i gjennomføringen og kvaliteten på bygget. Sentralen huser kulturprodusenter og samfunnsinnovatører.

E6 strekningen Frya -Sjoa ble kåret til Årets Anlegg 2016. I juryens begrunnelse heter det bl.a. at E6 Frya-Sjoa er et forbilledlig eksempel på hvordan et stort inngrep, i et kulturlandskap av nasjonal verdi, har underordnet og tilpasset seg landskapet. Resultatet er blitt en miljøtilpasset, trafikksikker og vakker vei som tar både naboene til veien og trafikantene på alvor Et vellykket prosjekt som til fulle tjener sin hensikt.

I tillegg ble prosjektet Moholt 50 l 50 tildelt Varmepumpeprisen 2017 av Enova og Norsk Varmepumpeforening. Vanligvis gjemmes tekniske løsninger i et mørkt rom. Ved Moholt studentby i Trondheim gjør AF det stikk motsatte. I sentrum for den nye studentbyen står energisentralen godt synlig i et glassmonter. I juryens begrunnelse påpekes det at vinneren har implementert et konsept som gir gevinst ved å tenke områdeutvikling fremfor enkeltbygg.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email