Pris for nyskapende massivtre-bygg på Bryn-Helsfyr
Gå tilbake

Pris for nyskapende massivtre-bygg på Bryn-Helsfyr

4. september 2018

NCC ble av Bygg21 tildelt prisen Bygghammeren Beste praksis for sin utvikling av kontorprosjektet Valle Wood på Bryn-Helsfyr i Oslo.

Utdelingen skjedde under Eiendomsdagene i Larvik 31. august.

«Det er gledelig å bli belønnet for innovasjon og nyskapning. Når vi startet utviklingen på Valle var vi enige om at det første bygget burde ha et særlig innhold, bidra til nærområdet og miljøet og samtidig være nyskapende. Slik ble Valle Wood født – 7.000 kvm med massivtre.  Et fantastisk design fra Lund & Slaatto Arkitekter gjør dette til et moderne kontorbygg med et fantastisk serviceareal som gjør det å være i et kontorbygg til en helt ny opplevelse. Valle Wood er selve hjertet i vår langsiktige utvikling på Valle.»

Det sier utviklingssjef Christian Hvass i NCC Property Development, som mottok den gjeve prisen av Bygg21.

Bygg21 er et samarbeid mellom bygg – og eiendomsnæringen og statlige myndigheter. Målet for samarbeidet er å legge til rette for at næringen bedre kan løse utfordringer innenfor bærekraft, produktivitet og kostnadsutvikling. Bygghammeren Beste praksis deles ut til beste praksis innen plan- og byggesak, bærekraftig kvalitetsarbeid, samhandling i byggeprosjekter, industrialisering og bruk av digitale løsninger, samt bruk av rett kompetanse.

Prisen Beste praksis kjennetegnes av at den gir bidrag til kostnadseffektivitet og bærekraft, og at den egner seg for å bli brukt av mange bredt.

Les mer om Valle Wood: Valle for alle

I begrunnelsen fra Bygg21 skriver juryen følgende:

«Til tross for at dette er ett av de første og største limtre/massivtre kontorbygg i Norden, gjennomføres prosjektet innenfor budsjettert tid og kostnad. Materialbruken har bidratt til mindre støy, støv og lettere konstruksjoner. Dette har resultert i stor trivsel og lavt sykefravær blant alle på byggeplassen. Christian Hvass og NCC har satt standard for beste praksis bruk av tre i kontorbygg. Kombinert med den økte produksjonskapasiteten for norske leveranser av massivtre kan Valle Wood sette standard for økt verdiskapning og bærekraft i norske kontorbygg.»

Bilder:

Bilde fra prisutdelingen: Beste Praksis: NCC Property Development fikk nylig prisen Bygg21 Bygghammeren Beste praksis for utviklingen av kontorbygget Valle Wood på Valle i Oslo. Prisen ble delt ut til utviklingssjef i NCC Property Development Christian Hvass (t.h.) av Jon Gangdal på vegne av Bygg21 (Foto:Carine Bjørvik Andersen/Estate).

Illustrasjonsbilde Valle Wood (Foto: Lund&Slaatto Arkitekter)

Byggefoto Valle Wood (NCC)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Valle Wood Prisutdeling Bygghammeren Valle Wood Prisutdeling Bygghammeren