Prestisjetung innovasjonspris til Network Norway
Gå tilbake

Prestisjetung innovasjonspris til Network Norway

19. juni 2012

Network Norway, med hovedkontor i Helsfyr Atrium på Bryn-Helsfyr i Oslo, fikk prisen for beste trådløse infrastruktur-innovasjon da Global Telecoms Business Innovation Award nylig ble avholdt i London.

Prisen ble ifølge en pressemelding tildelt for femtocelle-prosjektet til Network Norway og NEC for bedre mobil innendørsdekning.

– Prisen er en anerkjennelse av vårt teknologi- og innovasjonsarbeid for å bedre situasjonen for norske bedrifter som sliter med dårlig innendørsdekning. Ved hjelp av en femtocelle, som er en mini 3G basestasjon på størrelse med en trådløs ruter, kan norske bedrifter sikres en stabil og pålitelig mobildekning innendørs på en kostnadseffektiv måte, sier direktør Tormod Stien i Network Norway i meldingen.

I likhet med de fleste andre land i verden er Norge ifølge meldingen et mobilfiksert land hvor 8 av 10 anrop går til mobilen, og hvor et økende antall bedrifter kaster ut fasttelefonen til fordel for nye smarttelefoner. «Men det er stadig flere som opplever dårlig innendørsdekning, enten pga tykke vegger som bidrar til å stoppe mobilsignalene eller pga nye bygg med god isolasjon og metallfilm som stopper radiosignalene. Når det samtidig er slik at nordmenn i snitt befinner seg innendørs 90 prosent av tiden blir det uinteressant å ha god dekning bare utenfor», skriver selskapet.

– Bakgrunnen for prisen er et tett samarbeid mellom Network Norway og det globale japanske industrikonsernet NEC Corporation. Sammen har vi utviklet, testet og pilotert en løsning for innendørs mobildekning i over ett år, og Network Norway var de første til å lansere dette produktet i Norden, sier teknisk direktør Geir Løvnes i Network Norway.

På bakgrunn av at 8 av de 10 største mobiloperatørene på verdensbasis tilbyr femtocelleløsninger til sine kunder, inkludert blant annet AT&T, France Telecom/Orange, Telefonica, T-Mobile/Deutsche Telecom og Vodafone, er det en prestisjefylt pris Norge og Network Norway har mottatt for sitt innovasjonsarbeid.

– Det som er unikt med femtocellene er at de klarer seg med en vanlig bredbåndsforbindelse. Våre bedriftskunder kan nesten ikke kan tro det de opplever. De har slitt med dekning i mange år og plutselig er det en ny verden. De har så å si hentet dekningen på postkontoret, sier leder av femtocelleprosjektet i Network Norway, Geir Ove Jenssen, i meldingen.

– Receiving this award together with Network Norway is a recognition of our innovative deployment. We have worked closely with Network Norway to achieve a good quality product that provides excellent indoor mobile coverage for enterprises in Norway. NEC is going to build on that project, launching new products in the future, sier Anil Kohli, general manager, NEC Europe Ltd.

Global Telecoms Business Innovation Award er en årlig prisutdeling for de mest innovative prosjektene i telekomindustrien på verdensbasis.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
IMG_5144 IMG_5144