Posten valgte WM-data på tidsregistrering
Gå tilbake

Posten valgte WM-data på tidsregistrering

11. februar 2008

IT-selskapet WM-data har med sitt tidsregistreringssystem WinTid vunnet konkurransen om arbeidstidsregistrering i Posten. Kontrakten har en verdi på omkring 15 millioner kroner over tre år. Dette er tidenes største kontrakt innen tidsregistrering i Norge, i følge en pressemelding fra selskapet.

IT-selskapet WM-data, som i februar tar samme navn som sin internasjonale eier Logica, leverer det markedsledende tidsregistreringssystemet WinTid. WM-data vant kontrakten i konkurranse med flere andre aktører innen tidsregistrering.

– WM-data hadde den beste totaløkonomiske løsning med meget god funksjonalitet, sier Svein Hillestad, seniorrådgiver for innkjøp i Posten Norge AS.

I løpet av 2008 og 2009 skal tidregistreringsystemet WinTid implementeres og rulles ut til ca 13 000 ansatte i Posten. Systemet skal integreres i lønn- og personalsystemet, og skal hjelpe til med å gjøre planlegging av de ansattes dager enklere. WinTid skal primært registrere arbeidstid og arbeidsprosesser, men vil også brukes til å registrere feiladressert post og post som ikke kan leveres på dagens runde. Slik skal systemet også bidra til økt effektivitet i postgangen.

– Ved å effektivisere noen prosenter, blir det snakk om å spare mye penger på sikt, sier Reidar Skjøthaug, leder for HRM virksomheten i WM-data.

Et marked i vekst
Stadig flere norske virksomheter tar i bruk nye, sofistikerte tidsregistreringsløsninger. Slik legger de grunnlaget for økt effektivitet og lønnsomhet gjennom bedre tidsfangst og prosjektstyring.

– Arbeidsgivere er stadig mer opptatt av å måle hva arbeidstid brukes til, ikke bare hvor mye arbeid som legges ned, sier Skjøthaug.

I Norge registrerer rundt en million arbeidstakere arbeidstiden sin. Av disse bruker omkring 400 000 WinTid.

I over hundre år har industriarbeidere stemplet seg inn og ut av arbeidsplassen. Dagens sofistikerte tidsregistreringsverktøy måler ikke bare når de ansatte kommer og går, men også innholdet i den tiden de bruker på jobben.

– De nye systemene gir en unik mulighet for prosjektstyring og er viktige administrasjonsverktøy. Samtidig har systemet klare fordeler for de ansatte, som får bedre kontroll over egen tid, sier Reidar Skjøthaug, leder for HRM virksomheten i WM-data.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email