Philips og Cisco samarbeider om milliardmarked
Gå tilbake

Philips og Cisco samarbeider om milliardmarked

15. desember 2015

Philips og Cisco har inngått et globalt strategisk samarbeid som retter seg mot markedet for kontorbelysning.

Samarbeidet kombinerer Philips lys-løsninger med Ciscos IT-nettverk. Gjennom alliansen vil de bidra til lavere energikostnader, mer energieffektive bygninger og økt produktivitet blant kontormedarbeidere ved hjelp av tingenes internett (IoT).

– Vårt samarbeid inkluderer to av verdens største og mest betrodde merkevarer innenfor belysning og nettverk, og vil jobbe for å føre IoT inn i kontorer og kommersielle bygninger over hele verden, sier Bill Bien, sjef for strategi og marketing hos Philips Lighting.

Belysning er et viktig og logisk skritt i arbeidet med å spre IoT til virksomheter over hele verden. Ved hjelp av sensorer blir belysningen intelligent, og kan måle og fortelle noe om kontormiljøer. For eksempel kan sensorer gi informasjon om plassutnyttelse og dermed hjelpe til med å senke kostnader i virksomheten.

I dag står belysning for 40 prosent av elektrisitetsforbruket i en bygning. Ved å integrere Philips LED-belysning med nettverk fra Cisco kan man senke denne kostnaden med nesten 80 prosent. For kontormedarbeiderne vil arbeidsplassen bli mer komfortabel ved at de kan styre belysningen fra egen smarttelefon.

Philips, som i Norge har hovedkontor i Helsfyr Atrium på Bryn-Helsfyr, og Cisco vil i tillegg samarbeide om en felles go-to-market-strategi.

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: Philips)

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email