Philips og Apple gir deg trådløskontroll over belysningen
Gå tilbake

Philips og Apple gir deg trådløskontroll over belysningen

5. november 2012

Philips, med norsk hovedkontor i Helsfyr Atrium på Bryn-Helsfyr i Oslo, lanserer ‘Philips hue’, som gjør det mulig å kontrollere belysningen hjemme, trådløst fra en smarttelefon eller tablet. Løsningen selges eksklusivt i Apple-butikker online.

Ifølge pressemeldingen trenger du bare en app på smarttelefonen og Philips’ nye LED-pærer, så kan du selv kontrollere alt lyset i huset.

Løsningen kommer som en pakke med intelligente LED-lys som gjør det mulig å skape stemning og kontrollere styrke og farge på belysningen med en smarttelefon eller tablet.

– Philips hue revolusjonerer belysningen, og skaper en helt ny måte å oppleve og bruke lys på. På samme måte som telefoner, media og underholdning har blitt revolusjonert gjennom digital teknologi, kan vi nå også personliggjøre belysningen og ha glede av et utall av applikasjoner. Vi fortsetter med å mulighetene innenfor LED-teknologi, og ’hue’ flytter grensene enda lenger – ikke bare ved å tilby fantastisk lyskvalitet, men også ved å digitalisere belysning og vise hvordan dette kan ingereres i hjemmet og øke kvaliteten i hverdagen, sier Philips markedsdirektør i Norden, Keith van Schooten, i meldingen.

Styr lyset selvom du ikke er hjemme
’Philips hue’ kan installeres på få minutter. Den intuitive appen gir deg muligheten til å kontrollere belysningen. Du kan dempe lyset ved et enkelt klikk på telefonenen, men også styre belysningen selv når du er bortreist. For ekisempel kan du bruke tidsinstillinger til å hjelpe deg gjennom dine daglige gjøremål – alt sammen gjøres gjennom et brukervennlig og intelligent program.

Testet i hele verden
I tester av utført i New York, Berlin og Shanghai har brukerne av løsningen fremhevet muligheten for å kunne stille inn ulike lysprogrammer etter tid, og at man kan kontrollere lyssettingen selv når de ikke er hjemme, som de mest verdifulle funksjonene. Brukerne er også fornøyd med muligheten for å kunne personliggjøre belysningen og muligheten for å hente fram disse preferansene kun med få klikk, samt at lyssettingen kan administeres fra deres mobile enheter.

Appen til løsningen inneholder også forhåndsinstilte belysninger fra eksperter som ”oppskrifter” på godt lys. Disse er skapt ut fra undersøkelser utført av Philips på hvordan kroppen påvirkes biologisk av lys. Pærenes lys tilpasses seg disse ulike scenarioene og hjelper brukeren med å slappe av, lese, konsentere seg eller få energi.

«Philips hue’ tilbys ekslusivt i Applebutikker fra og med 30. oktober 2012. En startpakke inneholder tre LED-pærer som kan settes rett inn i eksisterende lamper, samt en ”bridge” som man setter inn i WiFi-routeren hjemme. Så er det bare å laste ned ’hue’-appen.

LED er ifølge meldingen en energibesparende belysning, og med dagens nyhet gjør Philips det mulig både å justere nyansene i hvitt lys og skape et bredt spekter av farger, i en og samme pære.

Presentasjonsvideo og mer informasjon her.

Utover dette kan ’Philips hue’:
• Lagre dine favorittlysinnstillinger i alle rom og på hvilket som helst tidspunkt og finne dem igjen så snart du ønsker

• Bruke hvilket som helst bilde på mobiltelefonen din som en fargepalett sli at du kan farge rommet ditt i ulike nyanser av lys og gjenskape gode minner

• Stille inn hvitt lys i alt fra varme toner til kald belysning

• Skape en hyggelig atmosfære eller komplimentere interiøret ditt med alle regnbuens farger

• Bruke tidsinnstillinger på lyssettingen for å hjelpe deg med å styre daglige rutiner

• La lyset vekke deg om morgenen eller hjelpe de små å sovne om kvelden

• ’Philips hue’ kommer fra 2013 også med andre sokkeltyper

 

’ Philips hue’ selges på Apple.com.

Kilde og bilde: www.philips.no

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email