På plass i fullsatt nybygg – vil utvikle naboeiendommer i samme stil
Gå tilbake

På plass i fullsatt nybygg – vil utvikle naboeiendommer i samme stil

19. juni 2022

Leietakerne er vel på plass i den nye kontoreiendommen Bruvin Park på Bryn i Oslo. Nå vil MAYA, som selv har samlokalisert egne selskaper i bygget – utvikle naboeiendommene.

MAYA er det mest kjente varemerket i konsernet IK Gruppen, som investerer i, utvikler og drifter eiendom i Oslo og Akershus. Selskapet har over tid blitt en stor eiendomsaktør på Bryn, der porteføljen idag består av 13 eiendommer på totalt ca 36 mål med ca 43 000 kvm næringsareal.

Bruvin Park

Én av eiendommene er nylig ferdigstilte Bruvin Park, et topp moderne kontorbygg på ca 6 700 kvm på fem etasjer over bakkeplan og tre plan med parkeringskjellere. Eiendommen har fått navnet fordi Bryn for lenge siden skal ha hett nettopp Bruvin, som betyr omtrent «Bru-engen».

Foto: Nyebilder.no

MAYA har samlokalisert egne selskaper og ansatte i to av etasjene og leid ut alle resterende arealer i nybygget. Leietakerne er Viking Outdoor Footwear AS, Invacare AS, Reflekt Holding AS, Hedin Automotive AS og BSH Husholdningsapparater AS. Sistnevnte etablerer kontorer i andre etasje med egen trapp til et stort showroom for merkene Bosch, Siemens, Neff og Gaggenau i første etasje.

Velkommen inn

Innvendig ønsker lokalene deg velkommen gjennom tiltalende, lyse og åpne arealer – med vindushøyde fra gulv til tak, nøye komponert belysning og naturlige interiørfarger og -materialer.

Foto: Nyebilder.no

Personalrestauranten, som driftes av 4-service-konseptet De Tre Stuer, ligger ved et stort, åpent fellesområde i et atrium med glassvinduer i hele byggets høyde. Her er en av innerveggene dekorert med et veggmaleri i full høyde, utført av den kjente gatekunstneren AFK.

Foto: Nyebilder.no

Bidrar positivt til nærområdet

Bygget er tegnet av AART architects, som betegner det som en utadvendt bygning med et mangfold av funksjoner – som også gir noe tilbake til omgivelsene på Bryn.

«Innvendig gir et atrium bygningen et åpent inntrykk og knytter alle funksjonene sammen, utvendig fremstår den som både robust og dynamisk i bybildet – ikke minst på grunn av fasaden som er kledd i naturstein og komposisjonen av takhøye vinduspartier. Dermed er det en bygning som ikke bare er til glede for brukerne, men også gir noe tilbake til byen», skriver arkitektkontoret i en prosjektbeskrivelse.

Foto: Nyebilder..no

Også den store, åpne uteplassen med planter, trær og utemøbler utenfor hovedinngangen tilfører nye kvaliteter til nærområdet – og skaper et inkluderende og inviterende byrom.

Vil utvikle naboeiendommene og skape helhet

MAYA eier også naboeiendommene Tvetenveien 4 og 6, som begge består av to eldre næringsbygg. Nå ønsker selskapet å erstatte disse med ett nytt sammenhengende nybygg – i samme arkitektoniske stil som, og med fellesfunksjoner til – Bruvin Park.

Illustrasjon: MAYA

– Bryn er inne i en spennende forvandling til en enda mer levende del av byen. Vi er veldig stolte av hvordan Bruvin Park bidrar visuelt og sosialt positivt til omgivelsene, sier Bjørn-Erik Indahl i MAYA. – Vi ønsker å forsterke og videreføre dette og skape en større helhet i form av en ny, moderne og energieffektiv bygning på naboeiendommen.

MAYA er deltaker i Bryn-Helsfyr-samarbeidet, der 20 eiendomsaktører samarbeider om å styrke hele Bryn-Helsfyr-områdets omdømme som et stadig mer attraktivt nærings- og boligområde i Oslo.

Foto: Nyebilder.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email