Overvåking av brannvarslingsanlegget – 365 dager i året
Gå tilbake

Overvåking av brannvarslingsanlegget – 365 dager i året

9. mai 2012

Safetel, som har kontor i Østensjøveien 18 på Bryn-Helsfyr i Oslo, har sammen med Schneider Electric utviklet et konsept for å bidra til enda høyere sikkerhet på brannvarslingsanlegg.

Ifølge en nyhetsmelding utfører Schneider Electric allerede årskontroll på de fleste brannvarslingssystemer til sine kunder. Under kontrollene oppdages fra tid til annen at detektorsløyfer er utkoblet, detektorer er nedstøvet, feil på batteriet er oppstått, mm.

Nå kan Schneider Electric via Safetels teknologi sørge for at brannvarslingsanlegget er i orden, hver eneste dag, hele året. «Årskontrollen tar vi i tillegg. Det er dette vi mener med ”sikkerhet satt i system”», skriver Schneider i meldingen.

Hvordan gjøes det?
Ved å sette en alarmsender i tilknytning til brannvarslingsanlegget, er det enkelet å utføre overvåking. «Vi har allerede sørget for at vi har gode applikasjoner som fanger opp feilsignaler, og kan av den grunn enkelt gi deg beskjed dersom en feil skulle oppstå. Vi bistår gjerne med at anlegget til enhver tid gjør den jobben du forventer. Dersom du i tillegg ønsker å varsle for eksempel driftspersonell eller andre når alarmen går, får du det med i prisen. Den samme installasjonen muliggjør også overføring til brannvesenet. Du bestemmer selv», skriver selskapet.

Hva koster det?
«Vi er stolte av at vi sammen kan presentere en løsning som er basert på allerede godt utprøvde produkter. Det eneste du trenger er en Safetel alarmsender, denne koster fra kr. 3.500,- . Montering tilkommer. Vi overvåker denne alarmsenderen hver 25. time, hele året rundt. Et abonnement på denne tjenesten koster kr. 68,- pr. måned. Har du allerede installert en slik sender, kan du selvfølgelig benytte den».

Kilde og mer informasjon

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email