Overtar norsk konkurrent til WhatsApp, Signal og Telegram
Gå tilbake

Overtar norsk konkurrent til WhatsApp, Signal og Telegram

19. mai 2022

Det Bryn-baserte teknologiselskapet Techstep kjøper norske Crypho for å gi kundene en sikker, ende-til-ende-kryptert chat- og samarbeidsapplikasjon.

«Med sterkere kryptering, bedre sikkerhet og lokal datalagring, er Crypho enda bedre posisjonert for å gi bedrifter og organisasjoner en tryggere og mer moderne hverdag». Det skriver Techstep, som har hovedkontor i Brynsalleen 4 på Bryn, i en artikkel på sine nettsider.

Teknologiselskapet mener fremveksten av cyberkriminalitet og den geopolitiske utviklingen har gjort behovet for trygg og kryptert kommunikasjon tydeligere enn noensinne.

«I privatmarkedet har løsninger som WhatsApp, Signal og Telegram blitt populære, men de er da også først og fremst ment for privat bruk. Mange bedrifter og offentlige virksomheter må følge krav og regler som disse plattformene ikke støtter, og de er heller ikke laget for å passe hvordan organisasjoner eller team samarbeider. Det er dette Techstep nå har løst ved å kjøpe det norske programvareselskapet Crypho».

Applikasjonen fra Crypho er optimalisert for mobile arbeidsstrømmer uansett om de skjer på iPhone eller Android (eller på Mac og PC), og åpner for mobilmeldinger, gruppechat og fildeling som lar grupper kommunisere og samarbeide konfidensielt på nett. Den viktigste forskjellen skal være at Cryphos løsning er utviklet fra grunnen av med et ekstremt fokus på sikkerhet og ende-til-ende-kryptering – uten å være vanskelig å bruke.

Techsteps «SmartControl»-portefølje tilbyr allerede kundene en av markedets ledende løsninger for mobilsikkerhet på enterprise-nivå. Ifølge artikkelen vil Cryphos app komplementere denne med funksjonalitet som er svært relevant for de aller fleste organisasjoner.

«For kryptert kommunikasjon med underleverandører, samarbeidspartnere eller andre utenfor egen organisasjon har mange tidligere vært nødt til å sette IT-avdelingen i sving med toveis VPN-løsninger eller tilsvarende. Med Crypho kan du enkelt bruke appen til å utveksle filer, kjøre videomøter eller gjøre samtaler én til én eller i grupper, uten frykt for sikkerheten».

I tillegg til å overta de eksisterende kundene på løsningen – med navn som blant annet Politiet, Oslo kommune, Helse Vest og Nasjonal sikkerhetsmyndighet – innebærer transaksjonen at Techstep overtar Cryphos prisbelønte plattform for å videreføre den i sin egen produktutviklingsavdeling.

– Vi kjøper Crypho som en videreføring og forsterkning av Techsteps produktportefølje. Vi vil ta teknologien og programvaren med oss til våre kunder både i Norge og ute i Europa for å tilby en digital samarbeids- og kommunikasjonsløsning som er trygg, enkel i bruk og i overensstemmelse med GDPR-reglene, sier konsernsjef Børge Astrup i Techstep.

Bildet: Konsernsjef Børge Astrup (t.v) og Chief Product Officer Mads Vårdal i Techstep.

Kilde og personbilde: www.techstep.no

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email