Over halvparten av leilighetene solgt: Rivearbeidene i gang ved Grønvollkvartalet på Helsfyr
Gå tilbake

Over halvparten av leilighetene solgt: Rivearbeidene i gang ved Grønvollkvartalet på Helsfyr

23. februar 2023

En ny milepæl er nådd i utviklingen av det nye storprosjektet Grønvollkvartalet på Helsfyr. Boligutvikleren Nordr meldte nylig om at 53 av totalt 101 leiligheter i første byggetrinn var solgt – og at rivearbeidene har startet.

Nå rives gamle næringslokaler for å gjøre plass for et helt nytt nabolag. Grønvollkvartalet ligger sentralt på Helsfyr, med Fyrstikktorget som nærmeste nabo. Nordr skal bygge et helt nytt kvartal med boliger, publikumsrettede næringsarealer og grøntarealer. Boligene i første byggetrinn består av 101 enheter på mellom 44,5 og 139,5 kvm._

Les også: «Vellykket boligsalgsstart for Grønvollkvartalet på Helsfyr»

Til sammen vil prosjektet bestå av rundt 400 nye boliger og 2.000 kvm næringslokaler. Det vil etableres nye grøntarealer mellom og rundt byggene – og i en del av næringsarealene på gateplan tilrettelegges det for småbutikker og utadrettet servicevirksomhet mot en hyggelig gågate.

Flere eiendomsaktører jobber med planer som vil bidra til å gjøre hele området til en enda mer levende og publikumsvennlig del av byen. Nordr har også lagt stor vekt på at Grønvoll-prosjektet skal styrke disse kvalitetene. Blant annet er det i samarbeid med andre grunneiere gjort grundige undersøkelser og initiativ der eksisterende beboere, skolelever og andre interessenter i nærområdene har kommet med innspill og ønsker.

Les også: Boligutvikling og nye leieavtaler på Bryn og Helsfyr

Før jul gikk reguleringsprosessen gjennom og på nyåret kunne entreprenøren starte rivearbeidet av de eksisterende lokalene. Det er satt opp byggegjerder rundt hele eiendommen og innvendig rivning er godt i gang. Nå har også utvendig riving startet. Store gravemaskiner vil i løpet i løpet av noen måneder rive bygningene som står der.

«Vi ser at salget har gått veldig bra, og nærmer oss nok salg til å beslutte byggestart. Derfor har vi nå starta rivearbeidet av de eksisterende næringslokalene. Pr nå er 54 av 101 leiligheter solgt, og vi ser frem til byggestart mot høsten i år», skrev Nordr forrige uke.

Kilde, illustrasjoner og video: Nordr

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email