Oslos kanskje beste indiske mat til Bryn Senter
Gå tilbake

Oslos kanskje beste indiske mat til Bryn Senter

11. mai 2023

Mens en stor kundekrets gleder seg til snarlig åpning av Vinmonopolet og Anton Sport, melder Bryn Senter om at nok et spennende mattilbud er på vei inn.

«Vi har gleden av å fortelle at «Der Peppern Gror» skal åpne en avdeling på Bryn Senter. Dette regnes av mange som Oslos beste indiske mat, og vi tror dette kommer til å bli et veldig bra tilskudd på Bryn», sier senterleder Sasha Ytternes.

Nyheten kommer bare uker at det ble klart at eieren av senteret har fått rammetillatelse for å utvide med et nytt helsehus på ca 5200 kvadratmeter. Og mens tusenvis av kunder gleder seg til å få Vinmonopolet og Anton Sport på plass i senteret før sommeren.

Les også: «Planlegger topp moderne helsehus ved Bryn Senter»

Åpner rett over sommeren

Der Peppern Grors nye take away-avdeling ved Bryn Senter åpner etter planen allerede rett over sommeren – og vil bli å finne på grunnplanet, like ved hovedinngangen til senteret.

Samir Sharma åpnet Der Peppern Gror som restaurant på Rådhusplassen i Oslo i 2015. Siden det har det utviklet seg til et varemerke med restauranter, mathaller og foodtrucks – med ca 100 ansatte og en omsetning på linje med flere etablerte og kjente restaurant-grupperinger i byen.

Les også: «Bryn Senter rundet milliarden for første gang»

«Min hyllest til disse menneskene»

«På 70-tallet kom min familie til Norge fra Punjab, slik de fleste arbeidsinnvandrere fra India gjorde på den tiden. De kom til et Norge som trengte arbeidskraft, og det var få av dem som kjente til landet på forhånd. Der Peppern Gror er min hyllest til disse menneskene, deres matkultur og den innsastsen de har lagt inn for at vi som kom etter dem skal ha alle forutsetninger for å lykkes», skriver Samir Sharma på Der Peppern Grors webside.

Der kan man også lese mer om historien og filosofien bak konseptet og maten, som har høstet mange hederlige omtaler i media gjennom årene.  Blant annet fikk den terningkast 6 i en vg-test av indisk take away i 2020, og ble kåret til Årets asiatiske av Wolts brukere i 2022. Se flere anmeldelser her.

«Mat har alltid vært en stor kulturbærer. Hjemme hos oss ble det aldri laget chicken tikka masala. Ikke fordi mamma ikke ville, men fordi det ikke er en del av indisk husmannskost. Indisk mat er så mye mer enn rogan josh, lam korma, og butter chicken. Der Pepperen Gror går tilbake til røttene. Har du smakt gol gappe, indiske smaksbomber laget av semulina boller, som selges fra traller på gata i India. Eller grillet søtpotet? Hørt om aloo tikki? Hva med homestyle chicken curry, godkjent av svigermor?»

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email