Opplev det kreative kraftsenteret ved Alnaelva: Åpent hus på Kroloftet 22. – 24. april
Gå tilbake

Opplev det kreative kraftsenteret ved Alnaelva: Åpent hus på Kroloftet 22. – 24. april

11. april 2022

Stadig flere får øynene opp for det fantastiske turområdet langs Alnaelva mellom Brynseng og Kværnerbyen. Men visste du at på samme strekning, i gåavstand fra både Helsfyr og Bryn kollektivknutepunkt, ligger Kroloftet – et verksted- og kontorfellesskap med masse spennende kurs, aktiviteter og arrangementer innen kunst, design, arkitektur, håndverk og mye mer?

«Kroloftet er et arbeidsfellesskap i Arnljot Gellines vei 41 ved Etterstad som balanserer mellom design, kunst, teknologi og rein og skjær moro», står det på stedets websider.

Kroloftet ble etablert som et lite verksted og kontor i april 2014 av scenograf Frans Friis og møbeldesigner Oscar Honeyman-Novotny. Siden den gang har felleskapet vokst seg større, og inkluderer nå mange atelierer, kontorplasser, musikkstudio, verksted for keramikk og metall og mange faste leietagere.

Det holdes en rekke kurs, aktiviteter og arrangementer i den gamle industribygningen ved elva – og du finner en løpende oppdatert oversikt her. 

Les også: «Badstue med utsikt over Oslos urskog»

Åpent hus 22.-24. april

I forbindelse med «Oslo Open» 2022, der 400 kunstnere over hele Oslo ønsker publikum velkommen til sine atelier og arbeidsplasser, vil også Kroloftet åpne sine dører. De skriver følgende om sine åpne dager.

«Endelig er vi klare å vise frem huset og folk og det vi holder på med etter vi flyttet hit i mai 2020! Folkene på huset viser frem arbeidsplassen og arbeidet sitt, og noen av dem får du også møte personlig på stedet. Du får også et innblikk i hvordan arbeidsmiljøet til kunstnere og andre selvstendige med kreative yrker er i arbeidsfellesskapet vårt», skriver Kroloftet om arrangementet.

Ingen påmelding kreves for å besøke Åpent hus på Kroloftet i tidsrommet 12.00 – 18.00 22., 23. og 24. april.

Men den 23. april arrangerer stedet i tillegg tre omvisninger der de viser et begrenset antall påmeldte rundt på sine verksteder, atelier og stedene som publikum normalt ikke ser. «Omvisninger på 23. april meldes via hjemmesiden vår med begrenset plass», skriver Kroloftet på sin Facebook-side – der du også finner en egen arrangement-side for Åpen dag.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email