Områdeveteraner forener telekom- og IT-kompetanse
Gå tilbake

Områdeveteraner forener telekom- og IT-kompetanse

27. februar 2017

Bryn-Helsfyr er i rivende utvikling med nye boliger, kontorbygg, møteplasser og mer liv på gateplan. Men også blant bedriftene skjer det mye spennende. Ett eksempel er fusjonen mellom Telehuset Helsfyr og eMG for styrket konkurranseevne og tjenestespekter.

Med byens beste kollektivtilbud, god kontorstandard til konkurransedyktige priser og milliardinvesteringer i eiendom har Bryn-Helsfyr passert 575 000 kvm moderne kontorarealer med anslagsvis 15 000 arbeidsplasser i 3 000 virksomheter.

En av dem er Telehuset Helsfyr, som har hatt tilhold i Karoline Kristiansensvei siden 2003. Selskapet er en del av den landsdekkende Telehuset-kjeden som tilbyr skybaserte og mobile løsninger med kjernekompetanse innen ferdigpakketerte tele- og dataløsninger til SMB-markedet.

Bare noen hundre meter unna, i Fyrstikkalleen, har eMG AS siden 2006 henvendt seg til det samme SMB-markedet med IT-konsulent- og driftstjenester. Visjonen har vært å gjøre IT-hverdagen problemfri for kundene slik at de kan redusere ressursbruken på IT og fokusere på kjernevirksomheten.

Gode alene – best sammen

De veletablerte områdeveteranene har alltid hatt travle dager med mange og fornøyde kunder. Og ved flere anledninger har de samarbeidet for å gi kunder merverdi gjennom utfyllende tjenester og kompetanse. 1. januar 2017 gikk det fra samarbeid til fusjon under det eksisterende selskapsnavnet Telehuset Helsfyr.

– Vi så store muligheter ved å forene kompetansen fordi IT og telekommunikasjon smelter sammen. Dessuten har vi felles verdisett og sterkt iboende kundefokus gjennom god service og tett oppfølging, sier daglig leder Jan Erik Garberg (bildet).

Opplever gode effekter

Telehuset setter sammen kommunikasjonsløsninger som forenkler og effektiviserer hverdagen. Kjeden er ledende på samordnet kommunikasjon, skyløsninger og leverer hardware, software, lisenser, oppsett, drift og support, i tillegg til mobiler og abonnement. Fusjonen innebærer at IT-kompetansen og –tjenestene hos Telehuset Helsfyr styrkes vesentlig.

– Allerede nå opplever vi synergier og meromsetning som følge av at tradisjonelle IT-kjøpere også tilbys telekommunikasjonsløsninger og motsatt, forteller Garberg.

Telehuset Helsfyr er en totalleverandør for SMB-kunder innenfor IT og telefoni, og kan nå tilby en rekke flere IT-tjenester som PC-support, Office365, websider, trådløse nettverk, CRM/økonomisystemer og ASP-løsninger med fokus på god tilgjengelighet og oppfølging.

22 års fartstid – planer om mange nye år

Telehuset Helsfyr og eMG.AS har til sammen 22 års tilhold på Helsfyr, og ser en positiv utvikling både for egen virksomhet og nærområdet.

– Vi trives med et godt fasilitetstilbud på Fyrstikktorget. Og det er spennende at området gradvis utvikler seg mot en mer levende del av byen, med flere nye kafeer og andre etterspurte servicefunksjoner, sier Garberg.

– I tillegg til spennende utviklingsplaner, er det veldig god næringsutvikling og praktisk med alle kollektivmulighetene og E6 rett utenfor døren, legger Garberg til.

Han avslutter med et lite frieri til virksomhetene i og utenfor området.

– Kjernemålgruppen vår er virksomheter med 4 til 50 ansatte. Ta kontakt for å høre mer om hvordan vi kan sette sammen kommunikasjonsløsninger som forenkler og effektiviserer hverdagen i din bedrift, sier Garberg.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
DSC00577 DSC00577 TH_1 TH_1 Fyrstikktorget, Helsfyr. Foto: Bryn-Helsfyr-samarbeidet Fyrstikktorget, Helsfyr. Foto: Bryn-Helsfyr-samarbeidet