Økt trivsel og mobilitet i nybygg på Bryn
Gå tilbake

Økt trivsel og mobilitet i nybygg på Bryn

8. mai 2020

– Økt trivsel og bedre kommunikasjon, faktorer som på sikt også gir mer penger i kassa, sier HR-sjefen i Mediq. Vekstselskapet er ett av flere som nylig har flyttet inn og rigget seg for fremtiden i Ferd Eiendoms flotte nybygg i Brynsveien 14.

Mediq er en ledende aktør innen medisinsk utstyr og forbruksmateriell med et bredt produktspekter innen fagområdene inkontinens, stomi, kateter, ernæring, sårbehandling, diabetes og kompresjon. Selskapet har over 100 års erfaring med medisinsk utstyr og hjelpemidler, og helsepersonell og veiledere med spisskompetanse på sine fagområder som hjelper kundene.

Sammen med søsterselskapet Puls og andre leietakere, rakk Mediq såvidt å finne seg godt til rette i sine flunkende nye lokaler i Brynsveien før utbruddet av COVID-19. Som de fleste andre steder ble mye av produksjonen i Brynsveien 14 midlertidig stengt ned som følge av smittevernstiltakene. Bygget vaskes hyppigere, og det er iverksatt smittebegrensende tiltak for kantine, ansatte og besøkende i bygget.

Sosialt og friskt

Omlag 70 Mediq-ansatte har sin base her nå, og gleder seg til å gradvis returnere til en mer normal hverdag hvor det etterhvert vil legges stadig flere møter og sosiale begivenheter til lokalene.

– Det er friskt og energisk her, med en kantine vi både kan jobbe, ha møter og slappe av i, noe som på sikt gir bedre inntjening, forteller HR-sjef Minela Gujic (bildet).

Over det lekre kantinearealet i hjertet av bygget åpner det seg et digert glasstak. Dagslyset føres tvers gjennom alle etasjene og sørger for en lett utefølelse inne.

– Interiørarkitekt Anne Ruth Flåte har skapt en gjennomgående helhet ved bruk av duse farger på de store flatene, ispedd friske detaljer og rikelig med grønne planter, sier prosjektdirektør Thorbjørn Barrett Sele (bildet) i Ferd Eiendom.

Topp tilgjengelighet og grønn mobilitet

For å møte fremtidens krav om utslippsfrie byrom, er grønn mobilitet et viktig satsingsområde for Ferd Eiendom. Dette har også vært viktig ved utviklingen av Brynsveien 14.

– Det er få parkeringsplasser her, noe mange anså for å være byggets akilleshæl, forteller Sele, som har forståelse for at det kan ta tid å endre vaner.

Gujic forteller at bedriften brukte en del tid for å overbevise sine ansatte om at flyttingen var en god idé. De fleste bor i nærheten av de forrige lokalene, og flyttingen innebar pendling for de aller fleste. Heldigvis har omstillingen gått langt lettere enn fryktet.

– Her har vi t-banen på Bryn, buss og flybuss rett på utsiden, i tillegg til knutepunktet Helsfyr like bortenfor, forteller Gujic, og legger til at flere av de ansatte har gitt tilbakemelding om en mer fleksibel hverdag.

– Mange syns det er herlig å ha Oslo sentrum så lett tilgjengelig. Da er det lettere å stikke innom byen en tur for å treffe venner før man reiser hjem, forklarer hun.

Det søkes om å få ha en bilpool tilgjengelig for de ansatte på eiendommen, i tillegg til noen parkeringsplasser for elbil og de med handicap. Det er selvfølgelig også gode muligheter for sykkel.

– Til sommeren skal vi også få noen elsykler på utsiden her, som de ansatte skal kunne benytte, legger Sele til.

Et sted for fremtiden

Med topp moderne fasiliteter og et komplekst elektrisk anlegg er planen å holde bygget attraktivt i mange år fremover.

– Det er jo fordelen ved å bygge nytt, sier prosjektdirektøren i Ferd Eiendom, og forteller om et avansert anlegg med blant annet automatisert temperaturstyring og sensorstyrt lys.

– Vi er fortsatt i prøvedriftsåret, som innebærer en fin-tuning av anlegget her. Varmen og kjølingen skal være så optimal som mulig, så leietakerne får mest mulig for pengene. Fasilitetene skal sørge for en effektiv drift av bygget, som både er kostnadsbesparende og fleksibelt for leietakerne.

– Fasilitetene, sammen med muligheten til å vokse, var viktige faktorer for hvorfor vi valgte denne lokasjonen, sier Gujic som legger til at Mediq er et firma i vekst. – For oss handler det om tilgjengeligheten og ha et bygg man kan være stolt over ovenfor kunder og leverandører. Et bygg som representerer det vi står for som selskap. Det har vi nå, og ser allerede økt aktivitet og mobilitet, avslutter Gujic.

Kilde: Ferd Eiendom.

Bilder:

Interiør- og eksteriørbilder: Foto: Nyebilder.no

Personbilde av Thorbjørn Sele (Ferd Eiendom) og Minela Gujic (Mediq): Foto: Oda Hveem

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Brynsveien 14 Foto Oda Hveem Brynsveien 14 Foto Oda Hveem Q-poy31w Q-poy31w gmLrv4Qw gmLrv4Qw eCkUAr6g (1) eCkUAr6g (1)