Offisiell åpning av landemerket Helsfyr Atrium Bryn-Helsfyr | Offisiell åpning av landemerket Helsfyr Atrium
Gå tilbake

Offisiell åpning av landemerket Helsfyr Atrium

25. november 2010

Schage Eiendom og AF Gruppen, som har stått for utviklingen og byggingen av Helsfyr Atrium, det nye landemerket på Bryn-Helsfyr i Oslo, arrangerte i går en storstilt, offisiell åpning av bygget sammen med eieren, FORTIN AS.

Et hundretalls gjester var møtt opp til markeringen, der også arkitektkontoret Lund+Slaatto Arkitekter og kunstneren Kjell Nupen fortalte om sine roller i prosjektet og erfaringene fra samarbeidet. Solveig Gloppen var konferansier.

Lund+Slaatto Arkitekter har tegnet det arkitektoniske mesterverket, og dermed hatt en sentral rolle i den lange og omfattende prosessen frem til byggestart. Kjell Nupen, en av samtidens mest anerkjente kunstnere, har laget et vakkert og unikt linjespill av glassmosaikk i det mørkegrå steingulvet i byggets foajé. Nupen har også laget en flott steinskulptur utenfor byggets inngangsparti, som ble avduket i forbindelse med gårsdagens arrangement.

– Det har vært en lang, spennende og utfordrende ferd fra idé til ferdigstillelse, sier administrerende direktør Egil Svoren i Schage Eiendom, tidligere Sektor Eiendomspartner. – Vi har eid tomten lenge, og den sto lenge ubenyttet. Vi var alltid klare på at dersom det skulle bygges – skulle resultatet bli noe spennende og unikt som også bidro til å løfte området og byen. Vi kan takke alle våre dyktige samarbeidspartnere, herunder AF Eiendom og AF Bygg, Lund+Slaatto Arkitekter, Kjell Nupen og en rekke andre for at denne visjonen nå er blitt virkelighet.

– Vi kjente Bryn-Helsfyr som en av Oslos mest attraktive beliggenheter, og blinket ut dette området for vår egen lokalisering, sier avdelingsdirektør Helge Olsson i AF Eiendom. – Vi tok tidlig kontakt med Schage Eiendom for å melde vår interesse for et samarbeid i dette prosjektet, og er glade for at vi fant sammen. – Samarbeidet har vært meget godt, og i felleskap har vi løst alle store og små utfordringer underveis. Vi er stolte av å ha spilt en rolle i utviklingen av et unikt bygg. Ikke bare er det med sine 38.000 kvm et av byens største kontorbygg, og et arkitektonisk smykke som virkelig ruver i terrenget. Det er også bygget på en unik måte, med store glassflater som preger nesten hele fasaden. I tillegg er det lagt stor vekt på miljø i form av effektiv energibruk, og er et av landets første i sitt slag med energiklasse B.

Olsson gir også honnør til sine kolleger i AF Bygg, som har vært hovedentreprenør for byggingen, og alle underentreprenører og eksperter som har vært involvert. – Dette var et komplekst og krevende byggeprosjekt, med mye nybrottsarbeid og krevende koordinering. AF Bygg og alle deres partnere løste dette på en imponerende måte, og overholdt alle tidsfrister. Det er også bemerkelseverdig for et slikt prosjekt at hele byggeprosessen forløp seg uten at det oppsto noen fraværsskader på byggeplassen.

Helsfyr Atrium sto ferdig sommeren 2010. Både Schage Eiendom og AF Gruppen har etablert seg med egne kontorer i bygget, som blant annet også huser virksomheter som Spartacus Forvaltning, Network Norway, Philips Norge, NetPrint og Aztra Zeneca.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email