Nytt krav: Dypere dekkmønster skal gi mindre problemer
Gå tilbake

Nytt krav: Dypere dekkmønster skal gi mindre problemer

26. september 2008

Fra 1. november må også tungbilene ha minst tre millimeter mønsterdybde på dekkene i vintersesongen. Det skal gi mindre problemer med å komme seg fram på vegene om vinteren, heter det i en melding fra Statens Vegvesen.

Hver vinter kjører mange vogntog av vegen på grunn av dårlige dekk og manglende kjetting. Mange har problemer med å komme opp bakker og over fjelloverganger. Ved å stille strengere krav til mønsterdybde på dekkene til de tyngre kjøretøyene ønsker Statens vegvesen å begrense disse problemene.

– De fleste i den norske lastebilbransjen kjører med denne mønsterdybden allerede. Det nye kravet vil få størst konsekvens for utenlandske sjåfører, sier Reidar Henry Svendsen i Statens vegvesen.

Hvis det blir avdekket for dårlig mønsterdybde ved en kontroll, kan sjåføren bli nektet å kjøre videre før kjøretøyet har forsvarlig dekkutrustning.

Bakgrunnen for det nye kravet er erfaringene fra de siste årene med vinterdrift og vinterberedskap under tøffe værforhold.

For personbiler er det allerede krav om tre millimeter mønsterdybde på dekk fra 15. oktober i Nord-Norge og fra 1. november i Sør-Norge.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email