Nye kollisjonstester: Myke trafikanter ofres
Gå tilbake

Nye kollisjonstester: Myke trafikanter ofres

15. januar 2008

Fire av seks biler i Euro NCAPs siste krasjtest får toppkarakteren fem stjerner for sikkerheten til fører og passasjerer. Men fotgjengerbeskyttelsen er heller dårlig.

(Kilde: NAF): De seks bilene som er kollisjonstestet denne gang er Volvo V70, Renault Laguna, Mercedes C Klasse, Mazda2, Daihatsu Materia og Honda Civic, de to siste med fire stjerner totalt. Bare Honda Civic har tilfredsstillende beskyttelse for påkjørsel av gående. Paradoksalt nok er Civic den ene av de to bilene som ikke klarer fem stjerner i hovedtesten.

– Etter at Euro NCAP begynte å krasjteste biler for å redusere skaderisikoen til de inni bilen, er sikkerheten blitt dramatisk forbedret, forteller Tor Magnussen i NAFs medlemsblad. Tidligere var det bare enkelte bilfabrikanter som SAAB og Volvo som aktivt spilte på sikkerhet i sin markedsføring. Nå er det nærmest umulig å selge nye biler som ikke scorer høyt på kollisjonssikkerhet. – Et like sterkt søkelys på fotgjengersikkerheten vil trolig føre til større anstrengelser også på dette felt, sier Magnussen.

Her er resultatene:

Volvo V70
* * * * *

Renault Laguna
* * * * *

Mercedes C Klasse
* * * * *

Mazda2
* * * * *

Honda Civic
* * * *

Daihatsu Materia
* * * *

Fem stjerner er høyeste score.

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email