Ny verdensrekord!
Gå tilbake

Ny verdensrekord!

10. november 2015

Verdens Raskeste Viking er navnet på – hold deg fast – gressklipperen(!) som i forrige uke satte ny verdensrekord med 215 km/t.

Så er dette kanskje ikke den typiske gressklipperen man finner hjemme i hagen til folk, snarere tvert imot. For denne gressklipperen, som er bygget av Norwegian Speed Factory, har en V8-motor på 408 hestekrefter, veier i underkant av 500 kg og har hjul fra en Formel 3-bil. Og i det som vanligvis er en oppsamler for gress finner man kjølesystem og bensintank.

Men for å kunne ta en offisiell verdensrekord må «doningen» allikevel likne på en vanlig gressklipper med tanke på ytre mål, farger og designdetaljer, samt faktisk kunne klippe – ja nettopp – gress!

Uansett; med yr i luften og tett tåke så det ikke spesielt lyst for verdensrekordforsøket som fant sted Torp Sandefjord lufthavn – mellom to fly-landinger. Men foran et stort presseoppbud ga sjåfør Pekka Lundefaret gass og på andre forsøk viste hastighetsmålingene fra Norges Bilsportforbund, som har hovedkontor i Nils Hansens vei 2 på Bryn-Helsfyr, en snitthastighet på hele 215 km/t og med det en soleklar ny verdensrekord!

Imponerende? Ja! Passende hjemme i hagen? Kanskje ikke…

Pressemeldingen kan i sin helhet leses her.

(Bilder: NBF)

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
nbf_gressklipper_2 nbf_gressklipper_2 nbf_gressklipper_3 nbf_gressklipper_3