Ny toppsjef og ny spesialrådgiver i Aase Gruppen
Gå tilbake

Ny toppsjef og ny spesialrådgiver i Aase Gruppen

22. august 2019

Aase Gruppen vokser videre i det tradisjonsrike bygget nær Fyrstikktorget på Helsfyr. Nå har virksomheten fått ny administrerende direktør og en egen spesialrådgiver innen klimapåvirkning og bærekraftig prosjektering.

Aase Gruppen styrer og samkjører prosesser for å optimalisere resultater i alle typer byggeprosjekter. Virksomheten tilbyr tjenester innenfor eiendomsutvikling, prosjekt- og byggeledelse, rådgivning og tidligfaseutredning.

Virksomheten holder hus i Fyrstikkallen 7 på Helsfyr. Selskapets gründer, Elisabeth Aase, kjøpte det tidligere administrasjonsbygget til Nitedal Tændstikfabrik i 2005, da selskapet hadde ti ansatte. Nå har virksomheten 55 ansatte fordelt på Aase Prosjekt og søsterselskapene Aase Teknikk og Aase Utvikling.

«Den ærverdige og vakre bygningen danner en riktig og viktig ramme rundt et selskap som gjennom sine prosjekter forvalter og skaper verdier for en samlet verdi* på over 10 milliarder kroner», skriver selskapet på sine websider.

I august har virksomheten fått ny administrerende direktør og en ny spesialrådgiver.

Kristian Reinertsen (36) overtar stillingen som adminstrerende direktør etter Marius Tunstad, som i begynner i stilling som ny byggherredirektør i Statsbygg. Julie Lyslo Skullestad (30) er ansatt i Aase Teknikk som spesialrådgiver innen klimapåvirkning og bærekraftig prosjektering.

Ny toppsjef

– Jeg er meget fornøyd med at Kristian Reinertsen har takket ja til stillingen. Han har bakgrunn både fra konsulent- og entreprenørvirksomhet, sier Elisabeth Aase, som har vært arbeidende styreleder siden 2012.

Aase har i løpet 2,5 år kjøpt opp Siv. Ing. Trond Thorvaldsen, og doblet antall ansatte. Tjenestespekteret har også blitt utvidet ved etablering av Aase teknikk som innehar kompetanse blant annet innen, elektro, VVS, BIM og miljø.

– Det har vært inspirerende å se hvordan Elisabeth som gründer har bygget opp Aase sten for sten. Hun har vært modig, og våget å gjøre oppkjøp og satse på utvikling og teknikk, sier den nye toppsjefen.

– Jeg synes Aase er en veldig spennende virksomhet, som skiller seg ut med bredt tjenestespekter og høy kompetanse, fortsetter Reinertsen. – At vi kan utvikle, gjennomføre og også investere i prosjekter, gir mange muligheter og høy troverdighet hos kunder. Jeg er også sikker på at dette bidrar til unike muligheter for utvikling av den enkelte i selskapet. Aase har også veldig spennende prosjekter for kunder som er markedsledere innen utvikling og eiendom. Dette er selvsagt også en viktig motivasjon for å bli med på laget.

Reinertsen startet yrkeskarrieren i familiefirmaet Reinertsen AS som prosjektingeniør, og har hatt roller som prosjektøkonom, innkjøper, controller og prosjektleder. I 2013 ble han divisjonsdirektør for Reinertsen Divisjon Entreprenør, som han ledet frem til salget til Veidekke i 2015. I 2016 ble han ansatt som administrerende direktør i ÅF Engineering, et rådgiverselskap innen bygg, infrastruktur og arkitektur med 380 medarbeidere.

Han har en utdannelse i økonomi og ledelse fra University of Warwick (England), og skal starte på siste semester av Master i Teknologiledelse ved NTNU/NHH.

Styrker miljøsatsingen med ny spesialrådgiver

Aase er opptatt av at en bærekraftig utvikling av byer og samfunn krever at eiendomsutviklere og -rådgivere tenker nytt. Elisabeth Aase har tatt konsekvensen av dette, og etablert datterselskapene Aase Utvikling og Aase Teknikk tidligere i år.

Nå har selskapet altså ansatt Julie Lyslo Skullestad som spesialrådgiver i Aase Teknikk, innen klimapåvirkning og bærekraftig prosjektering. Hun skal sette miljømål i prosjekter og å bidra til en effektiv prosess for å nå miljømålene, som for eksempel kan innebære reduksjon av prosjektets klimafotavtrykk og ombruk av byggematerialer.

– Jeg tror jeg vil få bryne meg på mange spennende oppgaver og utfordringer, og jeg liker verdiene og filosofien til Aase Teknikk. Det er behov for tverrfaglig kompetanse spisset mot bærekraftige løsninger tidlig i prosjektene for å lykkes best mulig. Det er også spennende å få være med på noe nyoppstartet fra en tidlig fase, og være med være å utvikle vårt forretningsområde, sier hun.

Julie Lyslo Skullestad begynte 5. august. Sammen med teamet i Aase Teknikk og resten av huset, skal hun bistå med nødvendig teknisk kompetanse og bidra til at de viktige avgjørelsene blir tatt til rett tid.

– Jeg skal jobbe med å sette miljømål i prosjekter, og å bidra til en effektiv prosess for å nå disse miljømålene i prosjektene. Dette kan for eksempel innebære reduksjon av prosjektets klimafotavtrykk og ombruk av byggematerialer, sier Skullestad.

30-åringen er utdannet siv.ing. fra NTNU med spesialisering innen energi- og miljøanalyse og industriell økologi. Hun har jobbet i tre år som miljørådgiver i Asplan Viak, hvor hun bl.a. har jobbet med livsløpsanalyser, klimagassberegninger, materialrådgiving, LCC-beregninger, miljøkartlegging og ombruk av byggematerialer.

– Jeg har også holdt flere foredrag om klimapåvirkning fra byggebransjen. Mitt spesialfelt er livsløpsanalyser og klimapåvirkning fra bygg, sier hun.

Daglig leder Arthur S. Jensen i Aase Teknikk er glad for å ha Julie Lyslo Skullerud med på reisen videre.

– Julie er hentet for å styrke Aase Gruppen innen bærekraft, miljø og sirkulær økonomi. Hun skal være med å spisse våre prosjekter, og bidra til at byggherrer og utviklerne tar de riktige materialvalgene tidlig, sier Jensen.

Skullestad er nå godt i gang med å spisse et team hos Aase for å gjennomføre ombruksprosjekter. Å bygge med brukte materialer krever en annerledes prosess enn tradisjonell prosjektering, og det krever riktig kompetanse hos prosjektadministrasjonen.

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk av Aase, som har et veldig godt arbeidsmiljø med godt samhold og dyktige folk. Jeg føler meg veldig godt tatt imot, og det er moro at så mange er nysgjerrige på hva jeg kan bidra med. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med alle, sier hun.

– Å få bruke min kunnskap til å gjøre en forskjell for klima og miljø i ulike prosjekter. Det å dele min kunnskap med de andre i prosjektet, og samtidig lære av andre fagfelt for å sammen få til gjennomførbare og bærekraftige løsninger er veldig givende, avslutter den nye spesialrådgiveren.

Personbilder (Foto: www.aase.no):
– Kristian Reinertsen, ny toppsjef i Aase Gruppen.
– Daglig leder Arthur S. Jensen og Julie-Lyslo-Skullestad i Aase Teknikk.

Foto og kilde: www.aase.no

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Kristian Reinertsen Aase Gruppen Kristian Reinertsen Aase Gruppen Daglig leder Arthur S. Jensen og Julie-Lyslo-Skullestad Aase Teknikk Daglig leder Arthur S. Jensen og Julie-Lyslo-Skullestad Aase Teknikk