Ny sjef i et av Norges eldste IT-selskaper
Gå tilbake

Ny sjef i et av Norges eldste IT-selskaper

24. januar 2022

– Jeg ser frem til å jobbe med skogbruket og skogindustrien, og levere teknologiske løsninger som støtter verdikjeden til en av Norges viktigste næringer», sier den nye sjefen i det Helsfyr-baserte selskapet Skogdata i en melding.

Stig Valhovd begynte 1. desember som daglig leder i IT-selskapet, som har kontorer i 14. etasje i landemerket Helsfyr Atrium. Han har gjennom sin karriere arbeidet med salg, forretningsutvikling og ledelse innen IT i ulike bransjer, og kommer sist fra regnskapsbransjen der han var Direktør for IT og Forretningsutvikling i Accountor.

– Jeg har gledet meg til å ta steget over i en ny bransje med helt nye problemstillinger og sterke tilhørende fagmiljøer. Gjennom de første ukene i Skogdata har jeg fått bekreftet at jeg har mange dyktige og hyggelige kolleger som jobber godt sammen. Vi har en rekke spennende prosjekter foran oss de kommende årene, både i form av modernisering og utvikling av nye løsninger, sier Valhovd i meldingen.

En mannsalder i skogens tjeneste

Skogdata ble stiftet i 1966 og er et av Norges eldste dataselskaper. Initiativet til etableringen kom fra måler- og fløterorganisasjoner med base på Østlandet, samt skogeierforeninger fra de samme kantene av landet.

Som en serviceinstitusjon for skognæringen har Skogdata vært med på skogbrukets internasjonale og dels globale konjunkturmessige svingninger. I tillegg har den løpende driften vært avhengig den teknologiske utviklingen. Slik har Skogdata derfor i alle år stått med ett bein i skogbransjen og ett i databransjen – og levd med to svært ulike bransjers daglige utfordringer. 50 år er nesten et omløp i god produksjonsskog – for et dataselskap er det en hel, liten evighet.

«Vår virksomhet bidrar til å styrke konkurransekraften til våre kunder og sikrer en bærekraftig skognæring for fremtiden. Vår produktfamilie støtter hele verdikjeden fra skogeier til foredlingsindustrien. Kontinuerlig utvikling og stabil drift gir trygghet for våre kunder når de skal sikre sine leveranser av trevirke til markedet» skriver selskapet på sine websider.

«Vi holder til i helt nye og moderne lokaler i Helsfyr Atrium – i øverste etasjen med fantastisk utsikt utover hele Oslo. I dag består vi av en herlig blanding av ansatte, hvor noen har vært med siden Windows 95 var det nyeste og hvor mange har kommet til de siste årene. Vi har dyktige folk med variert kompetanse og jobber med de nyeste teknologiene og metodikkene», skriver selskapet.

«Gjennom kontinuerlig nyutvikling og forbedring, legger vi i dag til rette for bærekraft i skognæringen – slik at også våre barn kan høste av skogen».

Kilde: Skogdata.no

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email