Ny Ruter-rapport bekrefter Helsfyrs posisjon som viktig kollektivknutepunkt
Gå tilbake

Ny Ruter-rapport bekrefter Helsfyrs posisjon som viktig kollektivknutepunkt

17. oktober 2023

Passasjertallene for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus er tilbake på samme nivå som året før pandemien, og kollektivknutepunktet Helsfyr er blant stoppestedene med aller flest reisende. Det viser Ruters siste passasjertallrapport.

«Siden mars 2022 har målet vært å få passasjerene tilbake til kollektivtrafikken, og nå reiser like mange sammen igjen i Oslo og Akershus som for fire år siden», skriver Ruter i rapporten. Den viser at det i september var 30,6 millioner påstigende totalt i hele Ruters område, en økning på 7,3 prosent fra samme periode i fjor. Dette innebærer at passasjertallene for september er tilbake på samme nivå som i 2019, som var siste normalår før pandemien.

Gradvis tilbake til kollektivt

Antall kollektivreiser ble halvert under pandemien, men folk har gradvis vendt tilbake. Veksten de siste månedene har særlig kommet i rushtid, og kan ifølge meldingen knyttes til noe avtagende bruk av hjemmekontor. Hittil i år er det 251,6 millioner påstigninger i hele Ruters område, en økning på 16,1 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

Den 4. september åpnet Østensjøbanen og Furusetbanen etter å ha vært stengt for trafikk siden mai grunnet utbedringer.  «Vi ser at passasjerene har returnert etter gjenåpningen, noe som har bidratt til at t-banen var driftsarten med flest påstigende i september», skriver Ruter i rapporten.

Les også: «Nå går T-banens linje 2 og 3 øst for Helsfyr igjen»

Helsfyr høyt på listen

I tillegg til å være et knutepunkt for flere av Oslos viktigste grønne transportmidler, viser rapporten at Helsfyr er blant stoppestedene med flest reisende.

Med hele 465 000 påstigende var Helsfyr T-banestasjonen med det fjerde høyeste antallet påstigende i september. Bare Jernbanetorget, Nationaltheatret og Majorstua hadde flere.

Rapporten viser også at Helsfyr er nr 3 blant stoppestedene for regionbussene – og nr 5 blant stoppestedene for bybussene.

Sammenlagt var det altså hele 788 000 påstigende til disse kollektivtransport fra Helsfyr i september.

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email