Ny nabolagsrestaurant på Fyrstikktorget
Gå tilbake

Ny nabolagsrestaurant på Fyrstikktorget

6. august 2023

Mange har lurt på hva som vil skje i lokalene i det gamle industribygget på Fyrstikktorget på Helsfyr etter at Karolines Pub & Spiseri i fjor stengte dørene for godt etter over 30 års drift.

Ifølge en artikkel i Avisa Oslo i sommer, jobber eieren av Fyrstikktorget, Stor-Oslo Eiendom, med å etablere et nytt serveringstilbud i eiendommen.

– Det er et vakkert gammelt bygg som fortjener liv og røre, og vi har sett hvor viktig det er for et nabolag med en nabolagsrestaurant. Vi vil få på på plass en nabolagsrestaurant i lokalet igjen, sa Cecilie Krohn, eiendomssjef i Stor-Oslo Eiendom, til avisen.

Selskapet jobber med omfattende planer for videreutvikling av hele Fyrstikktorget, og er en av mange eiendomsselskaper med utviklingsprosjekter som samlet skal gjøre hele Helsfyr-området til et enda bedre sted å både jobbe, bo, leve og oppleve.

Eiendomsutviklerne er opptatt av å opprettholde et levende og hyggelig miljø ved torget mens den overordnede planprosessen pågår.

Karolines Pub & Spiseri, drevet av Bo Christensen og Sidsel Aastrup, hadde mange lojale stamgjester til både lunsj og middag. Siden driverne sa opp leieavtalen, pensjonerte seg og flyttet ut av byen i fjor høst, har det blitt jobbet på spreng med å få på plass et nytt spise- og samlingssted i det ærverdige teglsteinsbygget. Som så mange av eiendommene i nærområdet var det engang en del av Nittedals Tendstikkfabrikk.

Les også: «Byutvikling i fyrstikkarbeidernes fotspor»

Stor-Oslo Eiendom vil foreløpig ikke røpe så mye om hva som kommer – utover at det nye stedet skal drives av erfarne folk og være åpent fra tidlig til sent, med lunsj, middag og musikk.

– Vi har jobbet lenge med et konsept som skal passe for alle. Målet er å skape en møteplass for alle hvor alle er velkomne. Stamgjestene vil kjenne igjen konseptet med god mat gjennom hele dagen og lave skuldre, men i en mer moderne utgave, sier Cecile Krohn til Avisa Oslo.

Les også:  «Over halvparten av leilighetene solgt: rivearbeidene i gang ved det nye boligprosjektet på Helsfyr»

Etter planen vil den nye nabolagsrestauranten åpne i oktober.

– Jeg er kjempegira, og har stor tro på dette. Det blir moro når ting er enda mer satt, og vi kan dele mer om konseptet.  Vi gleder oss til å ønske velkommen til en åpen, raus restaurant i nabolaget på Helsfyr, sier Krohn til avisen.

(Bilder: Bryn-Helsfyr-samarbeidet)

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email