Ny brikke i områdeforvandlingen: Skal utvikle Grenseveien 99
Gå tilbake

Ny brikke i områdeforvandlingen: Skal utvikle Grenseveien 99

20. september 2019

Flere dyktige utviklingsaktører satser tungt på prosjekter som bidrar til den pågående områdeutviklingen av Helsfyr til en levende, fremtidsrettet del av byen med alt som trengs for både å jobbe, bo, leve og oppleve. Nå har NCC og Arctic Real Estate Development gjennom et 50-50 joint venture kjøpt Grenseveien 99 ved kollektivknutepunktet Helsfyr. 

Det er de siste årene blitt realisert en rekke nye bolig- og kontorprosjekter i Helsfyr-området. Noen eksempler er boligprosjektene Grenselunden og Hovinenga og kontorprosjektene Fyrstikkalleen 1, Helsfyr Puls og Valle Wood. Samtidig arbeider flere aktører  med langsiktige prosjektplaner som vil løfte bydelsutviklingen ytterligere, herunder Veidekke Eiendom, Skanska og Oslo Areal.

I sommer ble det dessuten kjent at Stor-Oslo Eiendom har kjøpt den historiske eiendommen Fyrstikktorget i hjertet av Helsfyr.

– Her skal vi bygge på, bygge om og bygge nytt. Her skal vi få til mye spennende, hvilket gir mange muligheter som helt sikkert vil gi noe tilbake til området i form av miljø og sosial bærekraft, sa adm. dir. Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom i den anledning.

Kort tid etter ble det klart at  Malling & Co Project Finance har kjøpt Grenseveien 95 rett ved, også de med ambisiøse utviklingsplaner.

Grenseveien 99

Nå er det altså klart at også naboeiendommen Grenseveien 99 skal utvikles til et moderne, fremtidsrettet kontorbygg som bidrar til en enda mer levende bydel.

Utviklingsprosjektet er en videreføring av NCCs satsing i Bryn-Helsfyr-området, hvor selskapet har lang fartstid med vellykket utvikling av blant annet Valle, Østensjøveien 27 og Helsfyr Panorama. NCC starter nå opp utviklingsarbeidet for eiendommen, og har høye ambisjoner om å skape et attraktivt og moderne kontorbygg tilpasset fremtidens miljøkrav og arbeidsformer.

– Nærheten til et av Oslos største kollektivknutepunkt er svært attraktivt for kontorleietakere. Vi ønsker gjennom vårt engasjement å bidra til ytterligere utvikling av Helsfyr som en pulserende og energisk bydel. Samspill og samarbeid med naboer er sentralt i denne utviklingen, sier Thomas Dahle, administrerende direktør i NCC Property Development.

Nye Grenseveien 99, som ligger under 3 minutters gange fra Helsfyr T-bane og bussterminal, planlegges ifølge meldingen som et fremtidsrettet kontorbygg med høy miljøstandard og fremtidsrettede kontorløsninger.

NCC, Arctic, Veidekke Eiendom, Oslo Areal og Skanska er alle representert i Bryn-Helsfyr-samarbeidet, der over 20 eiendomsaktører samarbeider om langsiktig omdømme- og merkevarebygging av området som et attraktivt og bærekraftig nærings- og boligområde i Oslo.

Luftfoto: Nyebilder.no

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email
Flyfoto Juni 2019: Helsfyr. Foto: nyebilder.no Flyfoto Juni 2019: Helsfyr. Foto: nyebilder.no Grenseveien 99 (2) Grenseveien 99 (2)