Ny bærekraftighetsstrategi for 2030
Gå tilbake

Ny bærekraftighetsstrategi for 2030

21. mars 2012

Henkel , med norgeskontor i Østensjøveien 14 på Bryn-Helsfyr i Oslo, har i over 20 år publisert en egen bærekraftighetsrapport sammen med årsberetningen. I den 21. utgaven la selskapet frem sin bærekraftighetsstrategi for 2030.

I følge en melding fra selskapet er kjernen ai denne målet om å oppnå mer ved hjelp av mindre, samt å tredoble effektiviteten. Den nye bærekraftighetsstrategien vil gjelde for alle forretningssektorer og hele verdikjeden.

Henkels mål er å bruke bare en tredel av dagens tilførselsmaterialer for hver euro som genereres, innen 2030. For å kunne redusere sitt økologiske fotavtrykk og muliggjøre et bærekraftig forbruk, har selskapet definert tre hovedområder: produkter, partnere og mennesker. Gjennom sitt engasjement og sin kompetanse bidrar alle Henkels om lag 47 000 medarbeidere verden over til implementeringen av den nye strategien. Utover kjernevirksomheten med å utvikle og produsere nyskapende produkter, akter selskapet å involvere sine kunder og forbrukere samt leverandører og aktører i industrien i enda større grad i selskapets satsning på bærekraft over hele verdikjeden. Samtidig hjelper Henkel sine kunder å redusere det økologiske fotavtrykket.

– Vi må finne metoder som gjør at vi kan oppnå mer ved bruk av mindre, understreker administrerende direktør i Henkel, Kasper Rorsted (bildet), i meldingen.

– Ikke bare har vi en plikt overfor våre fremtidige generasjoner, men en bærekraftig utvikling er også et økonomisk spørsmål for oss og en viktig konkurransefaktor. Det innebærer reduserte kostnader, økt innovasjon og en befestning av stillingen i fremtidens markeder.

 

Kilde og bilde: Henkel

 

 

 

Share on
Facebook Twitter Linkedin Email